Skip to main content

 

U subotu, 1. juna u 12.00 sati otvorena je izložba dečijih radova koja je nastala kao rezultat edukativnog programa Bio jednom jedan slikar… Uroš Predić, izložbe Inspirisani Francuskom, kao i radionice o stvaralaštvu Bogomila Karlavarisa. Na izložbi su predstavljeni radovi dece iz predškolskih ustanova „Radosno detinjstvo“, „Maštolend“, „Puž“ i „Zmaj“, kao i osnovnih škola „Svetozar Marković“ i „Prva vojvođanska brigada“. Izložba je otvorena do 30. juna 2024. godine.
Pored izložbe dečijih radova, posetioci mogu da posete svečane salone u Galeriji Matice srpske koji nose imena po Teodoru Pavloviću (1837–1854), sekretaru Matice srpske i mr Leposavi Šelmić (1988–2002), bivšoj upravnici GMS. U svečanim salonima su objedinjeni istorijat Galerije putem izlaganja portreta bivših upravnika, građansko portretno slikarstvo 19. veka i kopije prema starim majstorima evropskog slikarstva, a upotpunjeni su stilskim nameštajem.

Ulaz u Galeriju Matice srpske će do petka, 14. juna, kada je planirano otvaranje nove izložbe, biti besplatan za sve posetioce.

Leave a Reply