Skip to main content

 

 

   Izložba „Tokio 2020 – Trenuci za pamćenje” otvorena je u Novom Sadu. Od danas pa do kraja održavanja Olimpijskih igara u Parizu, Novosađani će moći na panoima u Ulici kralja Aleksandra da pogledaju zanimljivu izložbu fotografija Ivice Veselinova, dugogodišnjeg saradnika Olimpijskog komiteta Srbije. Izložbu su otvorili gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije Milica Đuričić i predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši, uz prisustvo naših veterana olimpijaca Zorana Pančića, Vase Mijića i Tadije Kačara.

.

-Novi Sad je grad sporta, ali i grad koji se zalaže za vrednosti koje nemaju cenu, odnosno vrednosti koje nadilaze materijalno i podstiču nas da budemo humani, da budemo ljudi velikog srca i širokog pogleda na društvo i svoje bližnje. Fotografije na izvanredan način pokazuju koliko je izazova na putu postizanja vrhunskih ciljeva, koliko je veliko i važno da svi uvek damo sve od sebe. Kako ovi sportisti na svojim terenima, tako i svi mi u svakodnevnom životu.

Sport nas inspiriše na podvig, na fer plej, na timski duh i zato Novi Sad ulaže u sport i poštuje sportiste. Trudimo se da maksimalno ulažemo u uslove za treniranje, da nagradimo dobre rezultate, ali i da utičemo na mlade da krenu tim putem u životu – istakao je gradonačelnik Đurić.

 

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, Srbiju je predstavljalo 87 sportista u 16 olimpijskih sportova. Olimpijski tim Srbije osvojio je ukupno 9 medalja i to 3 zlatne, 1 srebrnu i 5 bronzanih, što je najveći broj osvojenih medalja otkako naša zemlja nastupa samostalno kao Srbija.

 

-Sport je nepredvidiv, od četvrtog mesta lako može da se dođe i do poslednjeg, zato su veoma bitni timski duh i dobra saradnja među takmičarima. Zahvalna sam državi Srbiji na ulaganju u sport, kao i u mlade nade na kojima svet ostaje – naglasila je potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije Milica Đuričić.

 

Izložba je upriličena u susret Olimpijskim igrama koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine u Parizu.

 

-Izložba fotografija iz Tokija je prilika da se na slikovit način podsetimo prethodnih Igara, trenutaka radosti, tuge, druženja, podrške, ponosa i slavlja. Pariz kao Grad kulture inspirisao nas je da organizujemo ovu divnu izložbu, a našim predstavnicima želimo da nadmaše rezultate postignute u Tokiju – rekla je član IO DDOR osiguranja Tatjana Rakočević.

Leave a Reply