Skip to main content

 

 

    Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković posetili su Železničku stanicu u Novom Sadu povodom završetka rekonstrukcije poslednjeg dela zgrade namenjenog putnicima.

 

-Presrećan sam kako sada izgleda Železnička stanica koja je modernizovana, ali je i sačuvana autentičnost objekta, pod budnim okom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada. Hvala Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na realizaciji tog projekta, verujem da će putnici biti prezadovoljni. Ovo je samo jedan u nizu važnih projekata u našem gradu koje finansira država. Podsetiću na izgradnju Fruškogorskog koridora, mosta u produžetku Bulevara Evrope, a nedavno smo dobili sredstva od ministarstva za revitalizaciju Futoškog parka kao i za izgradnju narednih 10 km biciklističke staze Novi Sad – Rumenka – Kisač – Čenej – Irmovo. Nadam se da će uskoro početi izgradnja pešačko-biciklističkog mosta, raspisan je konkurs za Regionalnu deponiju, kao i za prečistač otpadnih voda. Ovo su zaista veliki projekti koje podržava Republika Srbija, tako da se zahvaljujemo predsedniku Aleksandru Vučiću i premijeru Milošu Vučeviću. Sa Pokrajinom realizujemo projekat uređenja Almaškog kraja, izgradnju objekta OŠ „Miloš Crnjanski”, a nedavno smo dobili sredstva od Pokrajine i za asfaltiranje ulica, tako da kontinuirano iskazujemo jedinstvo republičke, pokrajinske i lokalne vlasti u borbi za bolji život naših građana – naglasio je gradonačelnik Milan Đurić.

 

Prema rečima ministra Gorana Vesića, do kraja avgusta biće završene sve druge stanice na trasi pruge od Novog Sada do Subotice, a radovi na samoj pruzi biće završeni do kraja ovog meseca.

 

-Od sredine oktobra bi trebalo da počnu probne vožnje na relaciji brze pruge Novi Sad-Subotica, koje će trajati oko dva meseca, te bi do kraja novembra trebalo da bude uspostavljen redovan saobraćaj. Između Beograda i Subotice putovaće se sat i deset minuta, a od Novog Sada do Subotice stizaće se za manje od 40 minuta. Veoma mi je drago što će pruga biti završena godinu i po dana pre roka – rekao je ministar Vesić.

 

Kako je ocenila predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, modernizacija saobraćajne infrastrkture doprinosi povećanom korišćenju javnog prevoza na dnevnom nivou, a na primeru brze pruge Novi Sad- Beograd već se vidi i promena pravca migracija, zbog bržeg i efikasnijeg prevoza.

Leave a Reply