Skip to main content

    Radnici „Gradskog zelenila“ nastavljaju sa svakodnevnim zalivanjem cveća, drveća i šiblja u prvoj i trećoj smeni. Zalivanje se obavlja sa dve velike cisterne od po 8.000 litara, i dve traktorske cisterne od po 3.000 litara. U prvoj smeni zaliveno je više hiljada komada cveća, drveća i šiblja ulicama Save Kovačevića, Save Ljubojeva, Berislava Berića, Jovana Boškovića, Stevana Branovačkog, Miroslava Antića, Bulevaru Jaše Tomića, Trgu Ferenca Fehera, u parkovima Bistrica 1 i Bistrica 2, i u naselju Jugovićevo i ispod mosta Duga.
U trećoj smeni biće zaliveno zelenilo na više od 20 lokacija. Sve cvetne gredice, valjci i kupe, kao i cveće u visećim kandelabrima na više lokacija u centru grada, kao i cveće, drveće i šiblje u ulicama Bore Prodanovića, Branimira Nušića, 9 Jugovića, Ćirpanovoj, Slobodana Bajića, Puškinovoj, Doža Đerđa, Miše Dimitrijevića, Braće Ribnikar, uglu Braće Ribnikar i Futoške. Zatim, u ulicama Račkog, Reljkovićevoj, putu Venizelosa ispred Omladinskog parka.
Pored zalivanja, okopavaju se ruže u Futoškom parku, na Bulevaru Jaše Tomića, Bulevaru Slobodana Jovanovića, Fruškogorskoj, Preradodvićevoj i Futoškom putu se okopava i orezuje živa ograda. U centru grada i na Detelinari se zaštitnim preparatima tretiraju stabla divljeg kestena i živa ograda.
Takođe, nastavljeni su radovi na košenju trave u ulicama Jana Husa, Javorovoj, Avalskoj,
Bore Stankovića, Vidovdanskoj, Živojina Ćuluma, Aleksandra Nevskog, Balzakovoj, Podgoričkom bloku, Futoškoj, Bulevaru cara Lazara, Dunavskom parku, kod Promenade, i u stambenim blokovima Momčila Tapavice, Mileve Marić, Kneza Miloša, Filipa Filipovića i Janka čmelika.
Ambrozija se uklanja u Sremskoj Kamenici i od Beogradske kapije.

Leave a Reply