Skip to main content

   U cilju poboljšavanja otpornosti drveća na vrućine i osnaživanja njegovih vegetacionih potencijala, Gradsko zelenilo počelo je prihranu stabala aminokiselinama i hranivima, koji se preko zalivanja dodaju direktno u koren drveća. Danas će u kasnim večernjim satima, u trećoj smeni biti prihranjeni drvoredi u Janka Čmelika, Vladike Ćirića i Bulevaru oslobođenja. A biće tretirana i živa ograda u centru grada.
Uz prihranu aminikiselinama nastavljeno je sa svakodnevnim zalivanjem cveća, drveća i šiblja. Rano jutros zaliveno je zelenilo na Jugovićevu, u ulicama Rade Smiljanova, Orahovoj, Velebitskoj, Sentandrejskom putu, Reljkovićevoj i Račkog.
U trećoj smeni zalivaće se cveće u cvetnim gredicama, kupama, valjcima, žardinjerama u centru grada, razdelnoj traci u Maksima Gorkog, razdelnoj traci u Stražilovskoj, Bulevaru cara Lazara, Bulevaru Patrijarha Pavla, Banijskoj, Drvarskoj, Janka Čmelika i Kornelija Stankovića, kao i drveće na Bulevaru Mihajla Pupina i na okretnici kod Štranda, gde je posađeno i novo cveće.
Pored toga, na više lokacija okopavano je i plevljeno cveće i šiblje. Na Bulevaru Mihajla Pupina kod Bazara i Trčike, na keju, u Visarionovoj, kod katedrale, a u razdelnoj traci na Bulevaru oslobođenja orezivana je živa ograda i sađeno cveće. U stambenim blokovima Veselina Masleše – Janka Čmelika i Bulevara Jovana Dučića i Seljačkih buna, na Bulevaru cara Lazara okopavana je orezivana živa ograda. Na Somborskom bulevaru okopavani su tanjiri oko mladog drveća i šiblja, a šiblje je okopavano u Banijskoj, Drvarskoj i Somborska ulici.
Trava je pokošena kod Kaćke petlje, u Industrijskoj zoni Jug, Kovilju, Rumenki, Sajlovu, Kameničkom parku, Sadovima, u ulicama Đorđa Rajkovića, Patrijarha Čarnojevića, Jug Bogdana, Bele njive, Bulevaru vojvode Stepe, Bulevaru Evrope, stambenim blokovima Balzakova – Bulevar cara Lazara – Ive Andrića – Narodnog fronta i u Futoškom parku.

Leave a Reply