Skip to main content

 

   Radnici “Gradskog zelenila” zalivaju, okopavaju cveće, uređuju živu ogradu i kose travu na 27 lokacija, od centra grada do Novog naselja. U prvoj smeni cveće je zaliveno u cvetnim gredicama kod Varadinskog mosta, u grbu grada u Stražilovskoj ulici, kod Pokrajinske vlade, na Pozorišnom trgu, Omladinskom, Novom, Goranskom i parku Bistrica, Partizanskoj i ulici Save Kovačevića, zatim na bulevarima Vojvode Stepe i Slobodana Jovanovića. U toku je okopavanje cveća u cvetnim gredicama u Futoškom parku, kod Varadinskog most i na Staničnom trgu. U drugoj smeni zalivaće se na Jugovićevu, zatim u Branimira Ćosića, Stjepana Mitova Ljubiše, bulevar Evrope, Ramenačka, Pančevačka.
Živa ograda se orezuje u ulici Maksima Gorkog, na Bulevaru Jovana Dučića, i blokovima oivičenim ulicama Filipa Filipovića i Milenka Grčića, Braće Dronjak-Jovana Dučića-kneza Miloša-Seljačkih buna.
Pune ruke posla imaju i ekipe za košenje trave. Trava se kosi ispod Varadinskog mosta, u Pionirskoj, Ignjata Pavlasa, Ilije Ognjanovića, Konstantina Danila, Dunavskoj, Žarka Vasiljevića, Ive Lole Ribara, Kralja Petra, Kisačkoj, Kneza Miloša, Futoškom putu, Braće Ribnikar, Futoškoj, Futoškom parku, Ive Andrića, 1.300 kaplara, Bloku 8, Selištu i uz put Petrovaradin-Bukovac.

Leave a Reply