Skip to main content

 

   Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno je sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović, u Svečanoj sali Gradske kuće uručio Vidovdanske nagrade učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojene na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine. Oni su im uručili pohvalnice koje se dodeljuju svake godine povodom Vidovdana, dok se nagrada sastoji i od novčanog iznosa koji zavisi od osvojenog mesta.

– I ovog Vidovdana, jednog od najvažnijih datuma u našoj istoriji, tradicionalno dodeljujemo Vidovdanske nagrade našim talentovanim i uspešnim osnovcima i srednjoškolcima. Ja sam siguran da su to mladi ljudi koji će svojim znanjem i veštinama, doprinositi daljem razvoju i napretku i našeg grada, i naše države. Zato smo tu da ih podržimo, damo im vetar u leđa da rašire svoja krila i da nastave da idu stazama uspeha. Mi smo još 2015. godine ustanovili Vidovdansku nagradu da motivišemo i nagradimo učenike osnovnih i srednjih škola za vrhunske rezultate, a Grad je u ovoj školskoj godini, za te nagrade, obezbedio više od 17 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Pored gradonačelnika, u ime svih nagrađenih novosadskih škola, prisutnima se obratio direktor Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“ i predsednik Aktiva osnovnih škola na teritoriji Grada Novog Sada Petar Narančić.

-Veoma dugo sam direktor i mogu reći da nikada kao do sada, u proteklih desetak godina, Grad Novi Sad nije toliko brinuo o učenicima osnovnih i srednjih škola. Grad Novi Sad pokazuje da je tu za svako dete i da posebno nagrađuje one koji su izabrali rad umesto nerada – istakao je direktor Narančić.

U svečanom programu, nastupio je i hor OŠ „Đura Daničić“, a u ime nagrađenih učenika se obratila učenica Katarina Vajagić koja je đak generacije Medicinske škole „7. april“ i koja je, pored Vukove diplome, dobitnica i diplome za izuzetan uspeh iz srpskog jezika.

– Hvala Gradu Novom Sadu na konstantnoj podršci koju pruža svim đacima. Ovo prelepo priznanje je samo podsticaj svima nama za korak dalje i za neke nove pobede- rekla je Katarina.

U ovoj školskoj godini, dodeljeno je 1250 Vidovdanskih nagrada, i to za ukupno 976 učenika, od čega 567 nagrada za 475 učenika osnovnih škola i 683 nagrade za 501 učenika srednjih škola. Grad Novi Sad je za pomenute nagrade za školsku 2023/2024 godinu, obezbedio sredstva u iznosu od 17.326.000 dinara. Pored ovih nagrada, na osnovu Zaključka Gradonačelnika Novog Sada dodeljeno je i osam Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta.

Leave a Reply