Skip to main content

 

 

   Član Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam Milovan Amidžić je, zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije Urošem Kandićem i pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam Nenadom Ivaniševićem, obišao rekonstruiusane sportsko-rekreativne terene na Beogradskom i Sunčanom keju.

 

– Grad kontinuirano ulaže u izgradnju dečijih igrališta i teretana na otvorenom, jer želi da omogući funkcionalne i bezbedne prostore za igru i rekreaciju najmlađim, ali i svim stanovnicima našeg grada. U tom smislu se posebno ističu Beogradski i Sunčani kej duž Dunava koji predstavlja simbol Novog Sada i najpopularnije šetalište. Zahvaljujemo Ministarstvu turizma i omladine Republike Srbije koje je finansiralo, na predlog Grada Novog Sada, realizaciju projekta kompletne obnove i rekonstrukcije postojećih sportsko-rekreativnih terena duž Sunčanog i Beogradskog keja. Reč je o ukupno devet terena i igrališta, a kompletno je zamenjen postojeći urbani mobilijar duž celog Sunčanog i Beogradskog keja i postavljeno je 156 novih klupa i 101 kanta za smeće, obnovljen je 4.1 kilometar staze za trčanje, kompletno je rekonstruisano košarkaško igralište, teren za mini golf, dva dečija igrališta, teretane na otvorenom i dva teniska terena. U taj posao uloženo je oko 225 miliona dinara. U narednom periodu Grad će realizovati još ovakvih projekata i obezbediti sredstva za nova dečija igrališta i sportsko-rekreativne terene čime ćemo omogućiti dodatni prostor za rekereaciju naših sugrađana – izjavio je Milovan Amidžić.

 

Državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije Uroš Kandić je naglasio da je ova investicija deo projekta kapitalne turističke infrastrukture u okviru Podunavlja koji se realizuje u saradnji sa drugim ministarstvima Republike Srbije, a rekonstruisani tereni na keju u Novom Sadu su prvi završeni segment tog projekta.

 

– Gradimo pristanište u Banoštoru koje će biti gotovo naredne godine kao i Turističko informativni centar na Fruškoj gori što će biti važan element u razvoju turizma – rekao je Uroš Kandić.

 

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je pohvalio Grad Novi Sad koji je spremno konkurisao sa važnim projektima i naglasio značaj dobre volje pokrajinske vlade i Ministarstva turizma i omladine da te projkte i podrži.

Leave a Reply