Skip to main content

 

 

     Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je obeležavanju Dana Univerziteta u Novom Sadu koji ove godine obeležava 64 godine postojanja.

 

– Simbol našeg grada, naš veliki ponos, rasadnik pameti i talenata, naš novosadski Univerzitet okupio nas je na današnji dan, da svedočimo njegovom trajanju od pune 64 godine. Svima koji rade na Univerzitetu, ali i onima su studirali, studiraju, koji vole i cene ovu instituciju, od srca čestitam na bezmalo šest i po decenija trajanja. Upravo zahvaljujući ogromnom resursu znanja, iz najkonkuretnijih obrazovnih profila današnjice, naš Novi Sad postao je mesto susreta nauke i ekonomije, tradicije i dolazećih trendova i poželjno mesto za studiranje na mapi evrpskih univerziteta. Novi Sad je univezitetski centar, ali ujedno i IT središte. U toj industriji, u našem gradu, posluje preko 900 privrednih društava, gde je zaposleno blizu 15 hiljada ljudi, na šta smo veoma ponosni, a velike zasluge za to ima upravo Univerzitet. Novi Sad se svakako i zahvaljujući tom renomeu pozicinirao kao prepoznatljivo i poželjno mesto za život i rad, a mladi se sve ređe odlučuju da odu iz našeg grada i zemlje. Uvek ćemo biti pouzdan partner Univerzitetu i trudićemo se da i dalje, udruženim snagama, stvaramo šanse i prilike da mladi ostanu da žive i rade u svojim sredinama, da razvijamo grad i našu zemlju – rekao je Milan Đurić.

 

Pored gradonačelnika, prisutnima su se obratili i rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnnost prof. dr Branko Markoski, posebni savetnik u Ministarstvu prosvete prof. dr Janko Samardžić, kao i pomoćnica ministra u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Marina Soković. Pored bogatog kulturno-umetničkog programa, upriličena je i svečana promocija počasnog doktora Univerziteta u Novom Sadu, istaknutog filmskog umetnika i režisera Želimira Žilnika.

Leave a Reply