Skip to main content

   Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao otvaranju Sokolskog sleta „Novi Sad 2024“ koji organizuje Sokolsko društvo „Vojvodina“ u saradnji sa Gradom Novim Sadom, Sokolskim savezom Srbije i Gimnastičkim savezom Srbije. Na sletu učestvuje 750 dece i mladih svih uzrasnih kategorija, koja su došla iz sportskih klubova iz cele Srbije.

– Zaista je divan prizor videti ovoliki broj dece i mladih na našem Trgu slobode koji je danas poligon za prezentaciju sportske, ritmičke gimnastike i plesnih koreografija. Grad Novi Sad je ponosan na Sokolsko društvo „Vojvodina“ koje je velikim zalaganjem, radom i entuzijazmom od svog osnivanja davne 1905. godine zaslužno za očuvanje izvornih principa, tradicije i vrednosti Sokolskog pokreta i njegovog gimnastičkog sistema. Grad prepoznaje značaj koji to Društvo ima za omasovljenje sporta, tako da smo i ove godine iz budžeta Grada za njegove programe izdvojili preko tri miliona dinara. Svoj deci želim lep i prijatan boravak u Novom Sadu, da u uživaju u prezentaciji veština svojih vršnjaka, da steknu još mnogo novih prijatelja i da iz našeg grada ponesu najlepše uspomene koje će dugo pamtiti – rekao je Milan Đurić.

Sa preko 400 medalja godišnje sa različitih takmičenja u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici, Sokolsko društvo „Vojvodina“ je najtrofejnije gimnastičko Društvo u zemlji, ali i najmasovnije sa obzirom da u okviru njega svakodnevno vežba preko 800 devojčica i dečaka i preko 100 odraslih vežbača. Prisutnima se obratio i predsednik Sokolskog društva „Vojvodina“ Miroslav Kovačev koji se zahvalio Gradu Novom Sadu na podršci za organizaciju ove jednodnevne manifestacije i istakao da se nada da će ovaj Slet postati tradicionalan.

-Ovo je drugi put da se, posle 2019. godine, organizuje Sokolski slet na Trgu slobode i nadam se da će on postati brend Novog Sada i da će se održavati svake godine. Slet privlači ne samo ljubitelje gimnastike, već i mnogo širu populaciju, sudeći po broju okupljenih građana, koji danas uživaju u programu koji smo pripremili – rekao je Kovačev.

Leave a Reply