Skip to main content

 

   Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić prisustvovala je podeli paketa za socijalno ugroženo stanovništvo u okviru projekta „Hrana za sve”, koji realizuje Udruženje „Banka hrane Vojvodine” u saradnji sa drugim udruženjima.

 

– Misija Grada i Udruženja „Banke hrane Vojvodine” je današnja podela solidarnih paketa čime se širi kultura darivanja, volontiranja i promoviše se solidarnost među građanima. Ono što je jednako važno da time podižemo i svest o problemu siromaštva u Srbiji, širimo filantropiju i podstičemo društveno-odgovorno ponašanje kompanija. Grad Novi Sad će uvek podržavati rad i sve plemenite ciljeve ovog Udruženja, koji se zasnivaju na volonterizmu i doniranju prikupljene hrane udruženjima, organizacijama, centrima za socijalni rad, Crvenom krstu, Narodnoj kuhinji, samohranim roditeljima, osobama sa invaliditetom, Dečijem selu i drugima – izjavila je Danijela Kostić.

 

Prema rečima Srđana Budimčića, osnivača Udruženja „Banke hrane Vojvodina”, u Srbiji se godišnje baci između 770.000 i 900.000 tona hrane, a ova humana akcija je osmišljena u saradnji sa kompanijama – donatorima i partnerskim udruženjima, i do sada je podeljeno oko 500 tona hrane. On je takođe istakao da „Banka hrane Vojvodina” upućuje hranu jedinicama Crvenog krsta Vojvodine, udruženjima i neformalnim grupama, bolnicama i staračkim domovima, koji je dalje distribuiraju do krajnjih korisnika.

 

– Mnogo je lepih i humanih dela koja možemo da uradimo za druge i tako onima kojima je pomoć najpotrebnija pomognemo u svakodnevnici, a građani, takođe, mogu da podrže rad naše organizacije, slanjem SMS-a na broj 3003. Korisni predlozi i kvalitetne ideje o tome kako još može da se pomogne u smanjenju siromaštva, uvek su dobro došle – izjavio je Srđan Budimčić.

 

Banke hrane su organizacije civilnog sektora, koje od velikih kompanija uz pomoć volontera prikupljaju pakete koji sadrže voće, povrće, pekarske proizvode i drygi program, a namenjeni su socijalno ugroženom stanovništvu.

Leave a Reply