Skip to main content

 

Radnici Gradskog zelenila posadili su danas 21 novo stablo u četiri ulice u Novom Sadu.
U Temerinskoj ulici posađeno je 14 jasenova. U Stevana Mokranjca i Bore Prodanovića i Stevana Divnina Babe sa po tri koprivića i jednim kestenom popunjeni su drvoredi na mestima gde je prošlogodišnja oluja oborila drveće.
Uz sadnju drveća, nastavljno je košenje trave na silasku sa mosta Duga, Trgu narodnih junaka, Bulevaru Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Pozorišnim trgu, Uspenskoj, Šafarikovoj, Trifkovićevom trgu. Zatim, u Josifa Marinkovića, Pere Popadića, stambenim blokovima Vojvode Stepe, Slobodana Jovanovića, Raše Radujkova, Stojana Novakovića, Milana Ješića Ibre. Kose se zelene površina oko Novog parka, u Savinoj, Bulevaru Jovana Dučića i stambeni blokovima između braće Dronjak- Jovana Dučića – Partizanskih baza – Slobodana Jovanovića, u bloku oko Ljermotnove, u ulici cara Dušana i Adamoovićevom naselju.
U Vojvode Putnika se orezuje živa ograda, a na Trgu republike, i kod Spensa se okopava i plevi šiblje i peren, odgrću i orezuju ruže, dok se u Dunavskom parku i na Bulevaru Mihajla Pupina plevi žardinjerama.
U Rumenačkoj ulici se drveće tretira zaštitnim preparatima, a na teritoriji celog grada se zalivaju novoposađene sadnice.

Leave a Reply