Skip to main content

 

 

S ciljem promovisanja volonterizma, omladinskog aktivizma i razmene mišljenja o važnosti aktivnog učešća mladih u životu lokalne zajednice, Ekumenska humanitarna organizacija, zajedno sa partnerima iz Dortmunda, organizuje omladinsku razmenu na temu „Aktivizam i volonterizam mladih”. Ovogodišnja razmena realizuje se od 7. do 15. jula, u Novom Sadu i sedamnaesta je u nizu susreta mladih iz pobratimskih gradova Novog Sada i Dortmunda.

 

Organizatore i učesnike razmene, primio je danas pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović i tom prilikom upoznao ih sa načinom funkcionisanja Grada Novog Sada u različitim oblastima, kao i sa aktivnostima u okviru međunarodne saradnje između pobratimskih gradova.

 

– Veoma mi je drago što se saradnja između Novog Sada i Dortmunda već 42 godine uspešno realizuje, u različitim oblastima i što kontinuirano obuhvata nove generacije mladih. Desetogodišnjim planom saradnje koji smo u Dortmundu potpisali pre dve godine, otvorili smo nove mogućnosti povezivanja i omogućili da naša saradnja bude još plodonosnija – izjavio je Aleksandar Petrović.

 

U okviru devetodnevnog boravka u Novom Sadu za učesnike razmene organizovane su obrazovne radionice o značaju volontiranja i aktivizma, kao i posete institucijama i organizacijama civilnog društva koje podržavaju ove vrednosti. Ovaj program biće nastavljen i naredne godine u Dortmundu, gde će mladi iz Novog Sada imati priliku da istraže i doprinesu aktivnostima svojih vršnjaka u Nemačkoj.

Leave a Reply