Skip to main content

 

Gradonačelnik Milan Đurić zajedno je sa saradnicima obišao naselje Rumenka, gde se izvode radovi na asfaltiranju Ulice Vojvode Putnika, od Baštenske do Ulice Danila Kiša, u dužini 210 m za šta je izdvojeno oko 3 miliona dinara, kao i novoizgrađenu biciklističku stazu koja predstavlja obilaznicu međunarodne EuroVelo 6 rute.

– Grad Novi Sad ulaže ravnomerno u sva naselja i shodno tome je u Rumenku uloženo preko milijardu dinara u poslednjih dvanaest godina, dok je u 2024. godini opredeljeno 293 miliona dinara. U tom naselju je u toku 2023. godine asfaltirano 13 ulica u dužini od oko 3 km, popravljani su tucanički zastori i oštećenja na kolovozu, kao i saobraćajna signalizacija, u šta je uloženo 39 miliona dinara. Za 2024. godinu planirano je asfaltiranje još 8 ulica ukupne dužine preko 2 km sa predviđenim sredstvima od 27 miliona. Okončana je prva faza izgradnje biciklističke staze na ruti Novi Sad – Rumenka – Irmovo – Kisač – Čenej, a to je deonica od Novog Sada do mosta na kanalu DTD ka Irmovu u dužini od 9,6 km. Radovi su potpuno završeni u dužini od 9,4 km, a ostalo je još oko 200 m, što će biti završeno nakon okončanja radova u okviru izgradnje železničkog mosta preko kanala. Vrednost tih radova je 226 miliona dinara. U narednom periodu očekuje nas druga faza izgradnje biciklističke staze, na deonici od kanala DTD, preko Irmova i Kisača, do Čeneja, u dužini od 10,6 km za koju je u toku izrada tehničke dokumentacije – rekao je gradonačelnik Đurić.

Tokom posete prigradskom naselju Rumenka, gradonačelnik je sa saradnicima obišao porodicu Mišković koja ima radionicu za izradu narodnih nošnji „Sitan vez MS”, jednu od tri takve vrste u Srbiji i koja sarađuje sa kulturno-umetničkim društvima iz celog sveta.

Leave a Reply