Skip to main content

 

Na Bulevaru Evrope posađeno je 26 sadnica bresta. Brestovi su zasađeno od kružne raskrsnice na početku Bulevara Evrope kod Limana 4, pa do raskrisnice sa Futoškim putem. Na Bulevaru Mihajla Pupina, preko puta Dunavskog parka, posađeno je 200 sadnica žive ograde sorte ligustrum.
Krajem februara na Bulevaru Evrope posađeno je 79 jasenova, u okviru redovnog programa unapređenja zelenila u Novom Sadu, koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Od kružnog toka kod Rumenačke ulice do auto-puta posađeno je 38, a od raskrsnice kod Higijenskog zavoda prema Rumenačkom putu 41 novo stablo.
Pored toga, radnici “Gradskog zelenila” danas su nastavili košenje trave na velikom broju lokacija u gradu. Kosi se Kej žrtava racija, Beogradski kej, Omladinski park, Karađorđeva, Radoja Domanovića, Pere Popadića, Filipa Filipovića, Milenka Grčića, Ložionička, kod Žeželjevog mosta, u blokovima kod Novog parka, bloku između Braće Dronjak – Partizanskih baza -Slobodana Jovanovića – Jovana Dučića, kao i blok Stevana Hristića-Partizanskih baza-Anđe Ranković-Stevana Hristića.
Kod okretnice na Štrandu okopava se cveće, a u Jovana Boškovića i Dunavskom parku se orezuje živa ograda. Na Pozorišnom trgu i Bulevaru Mihajla Pupina se okopava i plevi šiblje, gde je nastaveno sa pleveljem cveća u žardinjerama, kao i u Dunavskoj ulici.

Leave a Reply