Skip to main content

 

 

    U nameri da saznaju ko čuva Novi Sad deca iz strarije grupe vrtića „Vendi” razgovarala su sa novosadskim medicinskim sestrama, vojnicima, vatrogascima i policajcima, a posetili su i Turističku organizaciju Novog Sada, Muzej Vojvodine i Stadion „Karađorđe”.

 

Projekat „Ko čuva naš Grad” počeo je u februaru ove godine, a njegovoj završnici u vrtiću prisustvovala je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić koja je tom prilikom odgovarala na na sva pitanja mališana.

 

– Veoma mi je drago što su deca od pet godina iskazala interesovanje za jednu bitnu i ozbiljnu temu. Oni su u svom istraživanju zašli u istoriju našeg Novog Sada, upoznala se sa likom i delom Svetozara Miletića i drugih znamenitih Novosađana i razgovarali sa sugrađanima različitih profesija. Za to su u velikoj meri zaslužne njihove vaspitačice Vesna Šašić i Katarina Bosnić Marković koje su ovaj projekat prilagodile deci i učinile ga kako informativnim tako i zabavnim, a to je za svaku pohvalu – izjavila je Dina Vučinić i dodala – Ja sam se danas potrudila da im što bolje objasnim na koje sve načine čuvamo grad i koliko nam je bezbednost važna, ali i da im obećam da ćemo ozbiljno razmotriti njihove predloge o izgradnji novih bazena, postavljanju tobogana i drugih sadržaja za igru u Novom Sadu.

Leave a Reply