Skip to main content

 

 

   S obzirom na to da je najavljen toplotni talas koji će zahvatiti i Novi Sad, gradonačelnik Milan Đurić naložio je relevantnim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti, te da u slučaju potrebe brzo reaguju. Gradonačelnik je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, resornim Gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.

 

Naime, Republički hidrometeorloški zavod izdao je upozorenje na izražen toplotni talas na području Srbije. Kako je saopšteno iz te ustanove, jak i dugotrajan toplotni talas usloviće maksimalne temperature, posebno od 10. do 14. jula kada će temperatura biti od 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama.

 

S obzirom na najavljeni toplotni talas, iz Grada Novog Sada pozivaju građane da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu.

 

U organizaciji JKP „Vodovod i kanalizacija”, cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand. Iz Grada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da se poštuju sve mere predostrožnosti kada je reč o radu na otvorenom za vreme velikih vrućina, te da se maksimalno zaštite radnici.

Leave a Reply