Skip to main content

 

 

 

 

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom ugostio u Gradskoj kući Fjodora Jemeljanenka, višestukog šampiona u kombat sambou i ambaradora FIAS ( Svetske sambo federacije ). Fjodor Jemeljanenko specijalni je gost Evropskog prvenstva u sambou, koje će se od 9. do 12. maja održati u Novom Sadu.

 

Gradonačelnik je zahvalio delegaciji na čelu sa proslavljenim šampionom na poseti i istakao da je to veoma značajno za Grad Novi Sad i Repibliku Srbiju.

 

– Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini Evropskog prvenstva. Srbija je zemlja sporta i takođe proslavljenih sportista, tako da sam siguran da će publika biti brojna i želim vam puno sreće u takmičenju- rekao je gradonačelnik.

 

Tokom posete Srbiji i Novom Sadu Jemeljenjaneko je održao predavanja studentima novosadskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i pokazni trening učesnicima Evropskog prvenstva i predstavnicima različitih vrsta borilačkih veština. U delegaciji višestrukog prvaka bili su dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu je prof. dr Patrik Drid, predsednik Sambo Federacije Sergej Jasijev,sekretar Sambo Federacije Aleksandar Koršik i predsednica Sambo saveza Srbije Tatjana Trivić.

 

– Radujem se prvenstvu i velika mi je čast što sam u Novom Sadu jer ovde se osećam kao kod kuće. Hvala puno na velikoj podršci koju je pružio Grad i nadam se odličnoj saradnji i u budućnosti – rekao je Jemeljenko.

Leave a Reply