Skip to main content

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su projekte koje zajednički realizuju Grad i Pokrajina na teritoriji Novog Sada. Oni su obilazak započeli u Kaću gde se izvode završni radovi na rekonstrukciji starog objekta Osnovne škole „Đura Jakšić”, a potom su obišli i radove na izgradnji novog objekta OŠ „Miloš Crnjanski” i na izgradnji fiskulturne sale u Gimnaziji „Laza Kostić”. Nakon tih obilazaka, uputili su se da vide napredak parternog uređenja Studentskog kulturnog centra, teren sa veštačkom travom na kom igra FK „Indeks” u okviru Đačkog igrališta, kao i radove na novom parku kod SPENS-a. Potom su prošetali Ulicom Ignjata Pavlasa gde su obišli zgradu „Studija M” na kojoj traje rekonstrukcija, a obilazak završili na uglu ulica Pašićeve i Zlatne grede gde su se uverili da radovi na uređenju Almaškog kraja teku po planu.

– Završili smo jednu veliku rutu, obilaske radova po celom gradu, projekte na kojima smo kao partneri sarađivali sa Pokrajinom, ali i one projekte na kojima smo imali priliku da se uverimo u efekte ulaganja Pokrajine u naš grad. Zajedno nastavljamo da radimo u interesu građana Novog Sada – rekao je Đurić.

On je naglasio da u staroj kaćkoj osnovnoj školi u Ulici Vojina Paleksića, Pokrajina radi na njenoj rekonstrukciji, nakon koje će škola dobiti novo ruho. Tokom obilaska gradilišta u OŠ „Miloš Crnjanski”, zaključeno je da radovi odlično napreduju, kao i na fiskulturnoj sali Gimnazije „Laza Kostić” sa terenom za rukomet, košarku i odbojku.

– Obišli smo i Studentski kulturni centar gde je u toku izgradnja saobraćajnih površina sa parternim uređenjem. Novi park kod SPENS-a napreduje, a radovi koji su predviđeni u narednom periodu su betonski radovi na amfiteatru, postavljanje zalivnih sistema, elektro-instalacije, sadnja i izrada pešačkih staza. Čuvenom „Studiju M” se menja namena, ali opet će mu delatnost ostati u domenu kulture. Zajedno sa Pokrajinom radimo i na potpunoj revitalizaciji Almaškog kraja, te zaštićene kulturno-istorijske celine i vidimo da se već nazire novo ruho ovog kvarta, koji izgleda fenomenalno – rekao je Milan Đurić istakavši da Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad zajedno finansiraju radove na uređenju Almaškog kraja, izgradnju sale u Gimnaziji „Laza Kostić”, kao i radove na novom novosadskom parku.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da Pokrajinska vlada u okviru istorijski visokih ulaganja u Grad Novi Sad, u celosti finansira izgradnju moderne Osnovne škole „Miloš Crnjanski” sa tri milijarde dinara, rekonstrukciju i promenu namene multimedijalne zgrade „Studija M”, kao i izgradnju saobraćajnih površina sa parternim uređenjem Studentskog kulturnog centra, dok je za školu u Kaću izdvojeno oko 17 miliona dinara. On je naglasio i da je sredstvima Pokrajinske vlade finansirana i izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra, površine gotovo 3 500 kvadratnih metara.

Leave a Reply