Skip to main content

 

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je obilasku radova na realizaciji projekata koji se izvode u Futogu i Veterniku, zajedno sa predsednikom Vlade Republike Srbije Milošem Vučevićem, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem i predsednicom Pokrajinske vlade Majom Gojković.

 

Pre odlaska u Futog gde su obišli završne radove na izgradnji novog sportskog kompleksa, oni su posetili Veternik gde su se uverili da druga faza radova u okviru rehabilitacije državnog puta IB reda – deonice Novosadskog puta kroz Veternik ukupne dužine 3,2 kilometra, teče po planu i predviđenoj dinamici. Ukupna vrednost investicije iznosi 313,4 miliona dinara, a radove na obnovi te prometne i značajne saobraćajnice, koja predstavlja glavni saobraćajni koridor na putu od Novog Sada preko Futoga do Bačke Palanke, izvodi Javno preduzeće „Putevi Srbije” Beograd.

 

Potom su obišli i novoizgrađeni sportski kompleks u Futogu, gde se radovi privode kraju. On ima ukupnu bruto površinu pet hiljada kvadratnih metara, a u pitanju je investicija vredna 1,7 milijardi dinara. Radovi na izgradnji infrastrukture neophodne za funkcionisanje samog objekta, odnosno vodovodne i kanalizacione mreže, saobraćajnica, pešačkih staza, parkinga za automobile i autobuse, javnog osvetljenja i dr, započeti su početkom 2022. godine, a danas su u okviru tog kompleksa izgrađeni olimpijski i dečji bazen, po dva košarkaška, odbojkaška i teniska terena, teretane na otvorenom i dečja igrališta.

Leave a Reply