Skip to main content

 

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović Bojić uzela je učešće u zajedničkoj volonterskoj akciji čišćenja na popularnoj plaži „Oficirac“ kojom su Grad Novi Sad i kompanija NIS obeležili 5. jun, Svetski dan zaštite životne sredine. Ona se obratila prisutnima i istakla značaj partnerstva sa društveno – odgovornom kompanijom NIS koje se ogleda u brojnim projektima.

– Danas smo se okupili oko zajedničke ideje sa kompanijom NIS i zajedno sa volonterima sprovodimo akciju čišćenja i uređenja „Oficirca“ u okviru projekta „ Uredimo Oficirac zajedno“ uoči početka letnje sezone. NIS kao kompanija koja posluje u Novom Sadu je jedna od najodgovornijih kada je u pitanju oblast životne sredine, što je pokazao i poslednji Izveštaj o održivom razvoju koji su objavili. Grad Novi Sad sa ovom kompanijom sarađuje na različitim projektima koji su u interesu razvoja Novog Sada. Zaštita životne sredine je svakako izuzetno važna tema, a Grad Novi Sad, kao i prethodnih godina i meseci, nastavlja sa akcijama čišćenja – istakla je članica Gradskog veća Radenović Bojić.

Rukovodilac Sektora za zaštitu životne sredine kompanije NIS Svetlana Duvnjak je rekla da ova kompanija povodom Svestkog dana zaštite životne sredine tradicionalno održava ekološke akcije i da su one prava prilika da se zajedno podsetimo da su zaštita i unapređenje životne sredine obaveza i odgovornost svih nas.

– Grad Novi Sad je sedište kompanije NIS i to je grad sa kojim gradimo i negujemo višegodišnje partnerske odnose koji se ogledaju u realizaciji brojnih projekata kako poslovnih, tako i društveno – odgovornih, poput današnjeg. Danas jeste dan kada se posvećujemo temi životne sredine, ali treba da znamo da svaki dan treba da bude dan kada čuvamo i negujemo životnu sredinu – dodala je Duvnjak.

Svetski dan zaštite životne sredine širom sveta obeležava se svakog 5. juna, kada se organizuju različite ekološke aktivnosti i kampanje sa ciljem jačanja svesti o značaju unapređenja i zaštite životne sredine. Ovaj dan prvi put obeležen je 1972. godine u Stokholmu, kada je održana Konferencija o zaštiti životne sredine na predlog Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

 

Leave a Reply