TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA NOVEMBAR

TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA NOVEMBAR

Radnici  „Novosadske toplane“  od ponedeljka, 18. novembra 2019. godine, očitavaće stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za mesec novembar tekuće godine. Mole se potrošači, posebno Čitaj više »

ZORAN KOCIĆ POKLONIO VIKENDICU NA FRUŠKOJ GORI ZA OPORAVAK DECE OBOLELE OD RAKA

ZORAN KOCIĆ POKLONIO VIKENDICU NA FRUŠKOJ GORI ZA OPORAVAK DECE OBOLELE OD RAKA

U sredu, na Svetski dan dobrote, naš sugrađanin Zoran Kocić, penzioner sa ne baš zavidnom penzijom odlučio je da učini dobro delo i to delo usmeri ka najmlađima. On je svoju vikendicu Čitaj više »

DOKUMENTARAC „GRABLJIVCI“ U PETAK U ZAVODU ZA ZAŠTITU PRIRODE

DOKUMENTARAC „GRABLJIVCI“ U PETAK U ZAVODU ZA ZAŠTITU PRIRODE

Premijera filma „Grabljivci“, koji govori o problemu prekomernog iskorišćavanja ribljeg fonda Srbije i posledicama te prakse po ekosistem, održava se u petak, 15. novembra, u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, Radnička 20a. Čitaj više »

NA FRUŠKOJ GORI POČINjE ZELENA REVOLUCIJA EXIT FONDACIJE

NA FRUŠKOJ GORI POČINjE ZELENA REVOLUCIJA EXIT FONDACIJE

EXIT fondacija pokreće Zelenu Я:Evoluciju, veliku ekološku platformu čija je namera da mobiliše javnost i pokrene masovno pošumljavanje u zemlji, regionu i svetu, sa ciljem da se samo u Srbiji u narednim Čitaj više »

„NjEGOŠEV DAN“ U MATICI SRPSKOJ

„NjEGOŠEV DAN“ U MATICI SRPSKOJ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom otvaranju “Nјegoševog dana“ u Matici srpskoj. Osim gradonačelnika, tom prilikom prisutnima su se obratili predsednik Matice srpske prof. dr Dragan Stanić i Episkop mohački Čitaj više »

 

TRIBINA O IMUNIZACIJI U KCNS

Tribina „Imunizacija i prava deteta“ održaće se danas u 19 sati u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Događaj organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine povodom Festivala prava deteta, a na inicijativu Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana. Na tribini će govoriti:

  • dr Mioljub Ristić, epidemiolog, Medicinski fakultet, Institut za javno zdravlje Vojvodine;
  • dr Marko Škorić, sociolog sa Filozofskog fakuleta;
  • Milan Dakić, diplomirani pravnik i zamenik Pokrajinskog zaštitnika građana za prava deteta;
  • Dr Vesna Vuleković, pedijatar i načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja „Novi Sad“;
  • Mirjana Pilipović Kojić, socijalna radnica – supervizor iz Centra za socijalni rad;
  • dr Snežana Ukropina, spec. socijalne medicine sa Medicinskog fakulteta i Instituta za javno zdravlje Vojvodine (moderatorka tribine).

Na tribini će se, između ostalog, dati odgovor: Zašto se imunizacija smatra jednom od dve, tri najvažnije javnozdravstvene mere? Koje vakcine postoje u svetu, a koje su kod nas obavezne i preporučene i zašto postoji razlika između zemalja? Koji su razlozi opadanja poverenja u vakcinaciju i da li je ova pojava ravnomerno zahvatila stanovništvo naše zemlje? Koji socijalni faktori se izdvajaju kao neodvojivi, a koji kao doprinosi kada je u pitanju razlučivanje i opredeljivanje za i protiv vakcinacije, u prošlosti i danas…i druga pitanja.