PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je Čitaj više »

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

Više od 300 dece, raspoređene u 31 ekipu, igralo je u subotu humanitarni turnir u fudbalu na terenima Fudbalskog saveza grada Novog Sada prekoputa Novosadskog sajma. Na turniru su učestvovala deca rođena Čitaj više »

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

Srbija je sve posećenija od strane inostranih turista i posao turističkih vodiča je sve traženiji. Naša zemlja ima sasvim dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali što se drugih jezika tiče, Čitaj više »

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

Zorica Rebernik ima 67 godina, učiteljica je u penziji, živi u gradiću  Breza u Bosni i Hercegovini. Znate, to je onaj grad za koji voz čeka Zdravko Čolić u pesmi „Stanica Podlugovi“. Čitaj više »

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

U danšnje vreme ljudi svih generacija spremni su na svakakve gluposti da bi napravili što bolji selfi. Sumanuti primeri stžu svakodnevno. Jedna putnica broda „Allure of the Seas“ izbačena je sa luksuznog Čitaj više »

 

POČINjE NOVA SEZONA U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU

Stiže jesen, sezona godišnjih odmora je uglavnom gotova, a počinje nova pozorišna sezona. Što se SNP-a tiče, prva premijera u novoj 159. sezoni biće „Smederevo 1941“ prema tekstu i u režiji Ane Đorđević i to 27. septembra, a okosnica drame je pogibija sedamnaestoro glumaca SNP-a u velikoj smederevskoj eksploziji 5. juna 1941. Sledeća premijera je opera „Faust“ Šarla Gunoa, koja će biti izvedena 2. novembra. Dirigent je Andrea Solinas, reditelj Aleksandar Nikolić, a koreograf Aleksandar Ilić. Orkestar Opere ići će na turneju po Kini gde će nastupiti u šest gradova, a planira se i rad na operi „Don Đovani“ u koprodukciji sa akademijom „Gipac“ iz Bostona. U okviru međunarodnog projekta Cross opera, koji je podržala Kreativna Evropa i koji se realizuje u saradnji sa Teatrom „Lučano Pavaroti“ iz Modene i Landes teatrom iz Linca, premijera opere u Srpskom narodnom pozorištu, kao i u Modeni i Lincu, biće u maju. Pored pozorišne saradnje projekat je značajan jer predstavlja unapređenje kulturne saradnje Modene, Linca i Novog Sada – gradova pobratima. Balet SNP-a ove godine obeležava 70 godina od osnivanja i tim povodom planirano je izvođenje baleta „Ohridska legenda“ na muziku Stevana Hristića, krajem marta. U novembru će u SNP-u gostovati EuropaBalet iz Sankt Poltena, sa predstavom „Amadeus“ u koreografiji Renata Zanele. EuropaBalet je austrijska baletska kompanija sa izuzetno visokim umetničkim dometima i pedagoškom praksom na evropskom i svetskom nivou.