PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je Čitaj više »

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

Više od 300 dece, raspoređene u 31 ekipu, igralo je u subotu humanitarni turnir u fudbalu na terenima Fudbalskog saveza grada Novog Sada prekoputa Novosadskog sajma. Na turniru su učestvovala deca rođena Čitaj više »

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

Srbija je sve posećenija od strane inostranih turista i posao turističkih vodiča je sve traženiji. Naša zemlja ima sasvim dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali što se drugih jezika tiče, Čitaj više »

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

Zorica Rebernik ima 67 godina, učiteljica je u penziji, živi u gradiću  Breza u Bosni i Hercegovini. Znate, to je onaj grad za koji voz čeka Zdravko Čolić u pesmi „Stanica Podlugovi“. Čitaj više »

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

U danšnje vreme ljudi svih generacija spremni su na svakakve gluposti da bi napravili što bolji selfi. Sumanuti primeri stžu svakodnevno. Jedna putnica broda „Allure of the Seas“ izbačena je sa luksuznog Čitaj više »

 

ŠTA NAS OČEKUJE DO KRAJA NEDELJE U OKVIRU KALEIDOSKOPA KULTURE

Izložba „Inovativni finski dizajn“ koja je otvorena u Eđšegu bila je početak obeležavanja Nedelje finske kulture, u okviru čega Novosađane 21. septembra očekuje radionica za decu i književno veče. Ko su glavni junaci popularnih finskih knjiga i stripova o porodici Mumin? To će otkriti Radionica za decu: Mumin u subotu sa početkom u 11 sati, u kulturnoj stanici Eđšeg, koja će najmlađe sugrađane, kroz tehnike crtanja, odvesti u neobičan svet Muminove doline. Književno veče, istog dana, na istom mestu, ali u 19 časova predstaviće jednu od najčitanijih i najprevođenijih finskih autorki za decu i odrasle, Tuve Janson, autorke serijala knjiga i stripova o porodici Mumin.


Takođe i izložba švajcarskog dizajna biće upotpunjena predstavljanjem projekta pobednika 14. Praškog kvadrijenala Filipa Jovanovskog „Ova zgrada govori istinu“ koji se bavi problemom javnih prostora. Performans u okviru tog projekta biće izveden u holu Železničke stanice najpre 22. septembra u 12 sati, zatim uveče u 20 časova, a 23. i 24. septembra u tri termina: od 12, 17 i 20 sati.


Krajem ove nedelje u Novom Sadu očekuje vas Festival omladinskog angažovanog teatra, koji je nastao u okviru projekta „EYE – Net“! Osim novosadskih predstava, 20. i 21. septembra teatri stižu iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Italije. Sve predstave igraće se u nekoliko lokalnih škola, kao i na platou ispred kulturne stanice Svilara. Tokom dva dana festivala biće izvedeno osam predstava, a detaljnu satnicu i mesto izvođenja predstava možete pronaći OVDE!


Povodom Svetskog dana čišćenja planete Zemlje, 21. septembra od 10 do 13 časova, biće organizovana akcija uređenja i čišćenja plaže Bećarac i Bici Oaze na Sunčanom keju kod zgrade Rektorata. Svoje snage udružili su „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, OPENS 2019, Eko Kurir, Novosadski volonterski servis, JCI Novi Sad, Aktiv NS kako bi zajedno sa Novosađanima uredili i očistili veoma prometne i nažalost neuredne mikrolokalitete.


„Kaleidoskop kulture“ četvrte nedelje donosi i prvi Festival srpskog džeza koji će biti održan 20. i 21. septembra u kulturnoj stanici Svilara, a u organizaciji NVO „Kovači kulture“. Nova prilika da se promovišu domaći muzičari i stvaraoci, sa jedne strane, a sa druge, novi događaj za sve poštovaoce i ljubitelje kvalitetnog džez zvuka. I u petak i u subotu, program će početi u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Prve večeri nastupiće „The New Now Trio“, džez trio iz Novog Sada koji čine renomirani muzičari – Milena Jančurić (flauta), Vladimir Samardžić (bas) i Saša Ignjatović (perkusije). Pored njih, Novosađane iste večeri očekuju i „MoveMental Bend“, najnoviji projekat novobečejca Tibora Buraija. Drugo veče rezervisano je za trio „Out of form“ Bogdana Đurđevića, koji već nastupao sa poznatim umetnicima poput Vasila Hadžimanova, Lene Kovačević, grupe Zemlja gruva… Na samom kraju festivala nastupiće jazz fusion kvintet Vladimira Tubića.