KO SU NAJOMILjENIJI FILMSKI LIKOVI

KO SU NAJOMILjENIJI FILMSKI LIKOVI

Portal Ranker Na kome možete glasati za sve I svašta iz svih oblasti života, zabave, sporta, umetnosti, svega što vam padne na pamet, objavio je listu najomiljenijih filmskih likova svih vremena. Dakle, Čitaj više »

DODELjENE SU ANTI NOBEL NAGRADE

DODELjENE SU ANTI NOBEL NAGRADE

Kao što filmski oskar ima svoju suprotnu stranu, zlatnu malinu, tako Nobelova nagrada ima svoju suprotnost u vidu nagrade Ig Nobel za najgluplja otkrića, koje su dodeljene za ovu godinu. U pitanju Čitaj više »

IZGUBIO NA IZBORIMA IAKO JE BIO JEDINI KANDIDAT

IZGUBIO NA IZBORIMA IAKO JE BIO JEDINI KANDIDAT

Iako jedini kandidat za gradonačelnika u opštini Lezina – gradiću od 6.000 stanovnika, blizu Fozde, član stranke “Liga” Primiano Di Mauro je izgubio na izborima. Naime, da bi rezultati lokalnih izbora bili Čitaj više »

OSUĐENIK NA SMRT PROKOPAO SEBI PUT ZA BEKSTVO IZ ZATVORA

OSUĐENIK NA SMRT PROKOPAO SEBI PUT ZA BEKSTVO IZ ZATVORA

Kineski diler droge, osuđen na smrtnu kaznu, izveo je filmsko bekstvo iz zatvora tako što je prokopao tunel iz svoje ćelije do kanalizacionih cevi. Cai Čangpan nalazio se u zatvoru na obodu Čitaj više »

HUMANITARNI BAZAR ZA LANU U SREMSKIM KARLOVCIMA

HUMANITARNI BAZAR ZA LANU U SREMSKIM KARLOVCIMA

Još jedna akcija za malu Lanu Jovanović, ovoga puta humanitarni bazar u Sremskim karlovicima. Sve će se dešavati u nedelju, 27.septembra  kod Bogoslovije. Učešće su potvrdili poznati vinari, učesnice Festivala kuglofa kao Čitaj više »

 

PODELJENI TESTOVI NA NARKOTIKE U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Oko 20.000 testova na narkotike, koji su kupljeni iz budžeta Grada, podeljeno je novosadskim osnovnim i srednjim školama, koje ovih dana treba da ih raspodele roditeljima.

Kako prenosi “Dnevnik”, reč je o akciji koju je pokrenulo Кoordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama, na inicijativu pojedinih roditelja, kao jednu od mera preventive korišćenja droge među školarcima. Ideja je da roditelji, ukoliko to žele, uzmu test koji se koristi u kućnim uslovima, a rezultate mogu da zadrže za sebe. Za nabavku testova, koji su namenjeni učenicima srednjih i sedmih i osmih razreda osnovnih škola, iz gradskog budžeta izdvojeno je deset miliona dinara.

U OŠ “Vuk Кaradžić” na Salajci podela testova predstoji naredne sedmice, kada će pedagog organizovati zajedničke roditeljske sastanke, posebno za sedmi, a posebno za osmi razred. Tada će, piše novosadski dnevni list, za roditelje biti organizovano predavanje o opojnim supstancama i biće podeljeni edukativni materijali.

Izvor: mojnovisad.com Foto: Srbija Danas