JABUKA – IZUZETNOZDRAVA I NERETKO VEOMA ZAGAĐENA

JABUKA – IZUZETNOZDRAVA I NERETKO VEOMA ZAGAĐENA

Izreka “Jabuka na dan, doktor nije potreban” nije samo deo folklora. Smatra se da jabuke pomažu u prevenciji bolesti srca i krvnih sudova, a studije pokazuju da redovan unos može da smanji Čitaj više »

NAMIRNICE KOJE LOŠE UTIČU NA INTELIGENCIJU

NAMIRNICE KOJE LOŠE UTIČU NA INTELIGENCIJU

Da li instraga utiče na inteligencju. Ntricionisti smtraju da utiče, a napravili su I listu hrane kojom ćete definitivno smanjiti koefeicijent intligencije: ZAŠEĆERI PROIZVODI: dugoročna konzumacija šećera može da pogorša sposobnost pamćenja Čitaj više »

ŠKOLE “HIPOKRAT” I “SVETI NIKOLA” PRIKUPLjALI POMOĆ ZA SVRATIŠTE ZA DECU

ŠKOLE “HIPOKRAT” I “SVETI NIKOLA” PRIKUPLjALI POMOĆ ZA SVRATIŠTE ZA DECU

Učenici Srednje medicinske škole “Hipokrat” i Srednje škole “Sveti Nikola” organizovali su humanitarnu akciju za pomoć novosadskom Svratištu “Deca za decu”. Toj akciji pridružili su se i zaposleni. Školski pribor, sredstva za Čitaj više »

IZLOŽBA ONOGA PO ČEMU JE SVI PREPOZNAJU NA ROĐENDAN GALERIJE MATICE SRPSKE

IZLOŽBA ONOGA PO ČEMU JE SVI PREPOZNAJU NA ROĐENDAN GALERIJE MATICE SRPSKE

Galerija Matice srpske u petak obeležava 173. godišnjicu, proslavljajući rađanje ideje o osnivanju Muzeum Matice srpske i predstavlja izložbu Matrica Danila Vuksanovića. Izložba šalje više poruka – poštovanja prošlosti, važnost kreativnosti i Čitaj više »

NAJVEĆE SVETSKO STARTAP TAKMIČENJE PONOVO U NOVOM SADU

NAJVEĆE SVETSKO STARTAP TAKMIČENJE PONOVO U NOVOM SADU

Novi Sad je drugu godinu zaredom nacionalni domaćin najvećeg svetskog startap takmičenja “Seedstars World” koje se održava u 85 zemalja sveta, sa mrežom od preko 3000 investitora, što predstavlja veliku odskočnu dasku Čitaj više »

 

DVA VELIKA KONCERTA U SINAGOGI

Koncert horske muzike u četvrtak, 25. januara 2018. u Sinagogi

Hor „ADI“ (Izrael)

Dirigent: Oded Šomroni

 

Program počinje u 20,00 časova, a ULAZ JE SLOBODAN!

 

*Program se realizuje u saradnji sa Festom “Rossi”, koji se održava od 25. do 28. januara u Beogradu. Više o ovome na: www.rossifest.org

 

Hor „Adi“ je osnovan 2006. godine i sastoji se od 24 pevača, nekadašnjih studenata muzičkih škola i akademija u Izraelu. Od 2009. hor, koji veliku potporu dobija od „Novog izraelskog vokalnog ansambla“ Juvala ben Ozera, vodi dirigent i muzički direktor Oded Šomroni,

Repertoar hora uključuje različite stilove – od srednjovekovne do moderne pop muzike, dok je u samom vrhu njihovih prioriteta izvođenje a cappella muzike.

Hor je učestvovao u mnogim projektima i sarađivao je s različitim horovima i orkestrima, kako iz Izraela tako i inostranstva.

 

Oded Šomroni je studirao klavir, pevanje i violinu, a magistarsku disertaciju iz dirigovanja stekao je na Jerusalimskoj akademiji za muziku i ples. Počeo je da se bavi dirigovanjem sa 17 godina, kao pomoćni dirigent na međunarodnoj operskoj radionici u Tel Avivu, i od tada radi kao dirigent pevačkog ansambla „Maroni“, muzički direktor „Otvorenog koncertnog projekta“, kao i vokalnog kvarteta „Talamus“.

Danas je glavni dirigent Jerusalimskog oratorijumskog hora, muzički direktor „Horske fantazije“ pri Jerusalimskom festivalu, a nastupa i kao bariton „Talamusa“.

Oded Šomroni je dirigovao raznim orkestrima, uključujući Izraelsku kameratu iz Jerusalima i Izraelski kamerni orkestar, a od 2004. predaje na Jerusalimskoj muzičkoj akademiji.

 

***

Naredni koncert:

Ponedeljak, 29. januar 2018, Sinagoga, 20h

MUZIKA J.S. BAHA NA ISTORIJSKIM INSTRUMENTIMA

Ansambl “NEW TRINITY BAROQUE” na istorijskim instrumentima

Solisti:

Katarina Đorđević, barokna violina (Velika Britanija/Srbija)

Karolina Beter, traverzo flauta (Nemačka/Srbija)

Dušan Toroman, čembalo i orgulje (Italija/Srbija)

 

Predrag Gosta, čembalo, orgulje i umetničko vođstvo (SAD/Srbija)

 

Prodaja ulaznica i informacije za ovaj koncert: Muzička omladina Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel.021 452 344) radnima danima od 8 do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

Cena karte: 500,00 dinara

Izvor: RTI FM Foto: