NAMIRNICE KOJE LOŠE UTIČU NA INTELIGENCIJU

NAMIRNICE KOJE LOŠE UTIČU NA INTELIGENCIJU

Da li instraga utiče na inteligencju. Ntricionisti smtraju da utiče, a napravili su I listu hrane kojom ćete definitivno smanjiti koefeicijent intligencije: ZAŠEĆERI PROIZVODI: dugoročna konzumacija šećera može da pogorša sposobnost pamćenja Čitaj više »

ŠKOLE “HIPOKRAT” I “SVETI NIKOLA” PRIKUPLjALI POMOĆ ZA SVRATIŠTE ZA DECU

ŠKOLE “HIPOKRAT” I “SVETI NIKOLA” PRIKUPLjALI POMOĆ ZA SVRATIŠTE ZA DECU

Učenici Srednje medicinske škole “Hipokrat” i Srednje škole “Sveti Nikola” organizovali su humanitarnu akciju za pomoć novosadskom Svratištu “Deca za decu”. Toj akciji pridružili su se i zaposleni. Školski pribor, sredstva za Čitaj više »

IZLOŽBA ONOGA PO ČEMU JE SVI PREPOZNAJU NA ROĐENDAN GALERIJE MATICE SRPSKE

IZLOŽBA ONOGA PO ČEMU JE SVI PREPOZNAJU NA ROĐENDAN GALERIJE MATICE SRPSKE

Galerija Matice srpske u petak obeležava 173. godišnjicu, proslavljajući rađanje ideje o osnivanju Muzeum Matice srpske i predstavlja izložbu Matrica Danila Vuksanovića. Izložba šalje više poruka – poštovanja prošlosti, važnost kreativnosti i Čitaj više »

NAJVEĆE SVETSKO STARTAP TAKMIČENJE PONOVO U NOVOM SADU

NAJVEĆE SVETSKO STARTAP TAKMIČENJE PONOVO U NOVOM SADU

Novi Sad je drugu godinu zaredom nacionalni domaćin najvećeg svetskog startap takmičenja “Seedstars World” koje se održava u 85 zemalja sveta, sa mrežom od preko 3000 investitora, što predstavlja veliku odskočnu dasku Čitaj više »

ZAVRŠENI RADOVI U ULICI MARKA MIlJANOVA

ZAVRŠENI RADOVI U ULICI MARKA MIlJANOVA

Ulica Marka Miljanova sutra će biti otvorena za saobraćaj, jer su radovi na izgradnji saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem završeni. Na deonici od Ulice Đorđa Rajkovića do kružnog toka, u Čitaj više »

 

DEBATA “PRIRODA I DRUŠTVO”

U okviru ciklusa “Zelena debata”, tribina pod nazivom “I priroda i društvo” održava se danas, sreda 24. januar, u 18 časova u Klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada.

Dvadesetu po redu Zelenu debatu čine dve naizgled zasebne programske celine.

U prvom delu će dr Zoran Milankov upoznati publiku sa rezultatima studije tima autora, koja u laboratorijskim uslovima dokazuje uticaj morfogenetskog informacionog polja fibroblasta na zdrave i na tumorske ćelije. Milankov je specijalista oralne hirurgije, ali i veliki zagovornik homeopatije. Kao doktor klasične medicine svestan je da kod pojedinih stanja pacijenata njena neadekvatna primena može više da šteti, nego da koristi.

U drugom delu će biti najavljena mini serija posvećena ljudima koji su izabrali da im život u prirodnom okruženju bude svakodnevica. Za naredne dve sesije biće najavljeni interesantni i uspešni napori porodica, Krstić, Rakarić i Đupovac koje su, svaka na sebi svojstven, ali u mnogome i na sličan način, pronašle mir i nadahnuće za skladan porodični život i uspešan profesionalni rad.

Zelena debata je forma susretanja stručne i upućene laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana, na teme iz oblasti kulture urbanog življenja. Autor i moderator je Danilo Koprivica.

Izvor: 021.rs Foto: Hrvatski radio