POČINjU RADOVI NA VRELOVODU U GRADSKOJ KUĆI

POČINjU RADOVI NA VRELOVODU U GRADSKOJ KUĆI

U okviru ranije započetih radova na rekonstrukciji vrelovoda u bloku Ulice Kralja Aleksandra, Trga slobode, Pozorišnog trga i dela Ulice Ilije Ognjanovića, „Novosadska toplana“  u subotu, 15. avgusta počinje radove na rekonstrukciji Čitaj više »

DEO CENTRA BEZ ULIČNOG OSVETLJENJA

DEO CENTRA BEZ ULIČNOG OSVETLJENJA

Zbog havarije na podzemnim instalacijama javnog osvetljenja u ulici Kralja Aleksandra kod hotela Vojvodina, deo javnog osvetljenja u centru Grada neće biti u funkciji (deo ulice Kralja Aleksandra i Modene). Ekipe JKP Čitaj više »

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA DRAŽANA VUČIĆA

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA DRAŽANA VUČIĆA

U ponedeljak 17.08.2020. akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskoj plaži Štrand biće namenjena tridesetdvogodišnjem Dražanu Vučiću koji boluje od tumor melanoma u metastazi. Novac mu je poteban za lečenje i terapije u Istanbulu Čitaj više »

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U JANKA ĆMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U JANKA ĆMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ u ponedeljak, 17. avgusta  počinje radove na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Janka Čmelika broj 32, zbog čega će privremeno biti izmenjen režim saobraćaja u zoni radova, tako Čitaj više »

U PONEDELjAK KREĆE IZGRADNjA VRELOVODA NA JUGOVIĆEVU

U PONEDELjAK KREĆE IZGRADNjA VRELOVODA NA JUGOVIĆEVU

„Novosadska toplana“  od ponedeljka, 17. avgusta počinje radove na izgradnji vrelovoda do lokaliteta Jugovićevo.  Prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve, radovi će se izvoditi u produžecima ulica Lenke Dunđerski i Aleksandra Čitaj više »

 

ŠTA BI TO USKORO MOGLO DA NESTANE?

Nekada smo slušali ploče i kasete, filmove gledali sa video kaseta, imali samo fiksni telfon. Sve ove stvari su nestale, ili su pred nestajanjem. A šta bi u skorijoj budućnosti takođe moglo da nestane? Evo nekoliko pretpostavki:

ZLATO: polako nestaje sa Zemljine površine Ulaganje u zlato pada, a očekuje se da će ponuda padati za 15 – 20 posto u sledućih nekoliko godina. To znači da će se zlato koristiti tamo gde je neophodno.

NOVAC: papirni i metalni novac nestaće već za nekoliko godina. Sve će se plaćati ili kartcama, ili još verovatnije – telefonima.

POTPIS: i on postati stvar prošlosti. Najnoviji napredak u tehnologiji će omogućiti da na druge načine dokažete autentičnost, od otiska prsta pa do skeniranja oka.

DALjINSKI UPRAVLjAČ: sve ćemo regulisati glasovnim naredbama i glasovno pretraživanje biće dovoljni za promenu kanala.

AUTMOBILI: ali kao nešto što se poseduje. Niko neće imati svoj automobil. Polako stižu automobili bez vozača i procenjuje se da će svako u budućnosti iznajmljivati automobil  koji će dolaziti po vas, odvesti vas na adresu i nastaviti dalje po nekog drugog. Nešto kao taksi. Ali bez taksiste.

RADNICI U RESTORANIMA BRZE HRANE: uzimanje porudžbina, priprema jela i posluživanje gostiju su poslovi koje će uskoro lako obavljati roboti, a ni dostava hrane neće biti problem.

HIRURZI: kažu da će i njih jednoga dana zameniti roboti.

DIJABETES: iako zvuči neverovatno, šećerna bolest će postati prošlost. Naučnici uveliko rade na zamenama za šećer a genetske terapije će omogućiti i popravku pankreasa.

PRIVATNOST: nažalost, sve će biti snimljeno i sve će moći da se prati. Neki veliki gradovi već imaju sisteme kamera koji u svakom trenutku mogu da prepoznaju osobe sa poternica i obaveste policiju.

PUNjAČI: i ne samo punjači već i svi kablovi. Sve, pa i punjenje baterija obavljaće se bbežično.