POČINjU RADOVI NA VRELOVODU U GRADSKOJ KUĆI

POČINjU RADOVI NA VRELOVODU U GRADSKOJ KUĆI

U okviru ranije započetih radova na rekonstrukciji vrelovoda u bloku Ulice Kralja Aleksandra, Trga slobode, Pozorišnog trga i dela Ulice Ilije Ognjanovića, „Novosadska toplana“  u subotu, 15. avgusta počinje radove na rekonstrukciji Čitaj više »

DEO CENTRA BEZ ULIČNOG OSVETLJENJA

DEO CENTRA BEZ ULIČNOG OSVETLJENJA

Zbog havarije na podzemnim instalacijama javnog osvetljenja u ulici Kralja Aleksandra kod hotela Vojvodina, deo javnog osvetljenja u centru Grada neće biti u funkciji (deo ulice Kralja Aleksandra i Modene). Ekipe JKP Čitaj više »

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA DRAŽANA VUČIĆA

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA DRAŽANA VUČIĆA

U ponedeljak 17.08.2020. akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskoj plaži Štrand biće namenjena tridesetdvogodišnjem Dražanu Vučiću koji boluje od tumor melanoma u metastazi. Novac mu je poteban za lečenje i terapije u Istanbulu Čitaj više »

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U JANKA ĆMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U JANKA ĆMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ u ponedeljak, 17. avgusta  počinje radove na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Janka Čmelika broj 32, zbog čega će privremeno biti izmenjen režim saobraćaja u zoni radova, tako Čitaj više »

U PONEDELjAK KREĆE IZGRADNjA VRELOVODA NA JUGOVIĆEVU

U PONEDELjAK KREĆE IZGRADNjA VRELOVODA NA JUGOVIĆEVU

„Novosadska toplana“  od ponedeljka, 17. avgusta počinje radove na izgradnji vrelovoda do lokaliteta Jugovićevo.  Prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve, radovi će se izvoditi u produžecima ulica Lenke Dunđerski i Aleksandra Čitaj više »

 

NIJEDNA KAZNA ZA RODITELJE KOJI NISU VAKCINISALI SVOJU DECU

Nijedna prijava protiv roditelja zbog nevakcinisanja dece nije stigla u novosadski Prekršajni sud, saznaje “021.rs”.

Prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, predviđena kazna za roditelje, koji ne vakcinišu decu je od 30.000 do 150.000 dinara.
– Procedura je takva da lekari najpre upozoravaju roditelje, a potom ih, ukoliko i dalje ne sarađuju, prijavljuju sanitarnoj inspekciji, koja kao ovlašćeni podnosilac podnosi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu – navode za “021.rs” u Prekršajnom sudu.
Nakon proglašenja epidemije morbila pre više od deset dana, Dom zdravlja “Novi Sad” apelovao je na roditelje da vakcinišu decu. Međutim, u Domu zdravlja nisu odgovorili da li su uopšte podneli spisak roditelja koji su odbili da vakcinišu decu i koliko je roditelja evidentirano.
Inače, četrnaesti slučaj malih boginja potvrđen je u Novom Sadu, naveli su u Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”U pitanju su oboleli unutar više rodbinski povezanih porodica, a svi kontakti prethodno obolelih su pod zdravstvenim nadzorom. Kako je navedeno, u skorijem periodu ne očekuje se prestanak rasta broja zaraženih. 
Najmlađi oboleli su dve bebe od devet meseci, dok nastarija osoba ima 43 godine. Ukupan broj obolelih u Srbiji je 1.114. Krajem prošle godine male boginje odnele su i prvi život, nakon 20 godina, a početkom ove godine preminulo je i dvogodišnje dete. Oboleli uglavnom dobiju zapaljenje pluća, koje se ispostavi kao opasno.
Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu vakcinom MMR – protiv zaušaka, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu.
Izvor: mojnovisad.com Foto: Moj pedijatar