POČINjU RADOVI NA VRELOVODU U GRADSKOJ KUĆI

POČINjU RADOVI NA VRELOVODU U GRADSKOJ KUĆI

U okviru ranije započetih radova na rekonstrukciji vrelovoda u bloku Ulice Kralja Aleksandra, Trga slobode, Pozorišnog trga i dela Ulice Ilije Ognjanovića, „Novosadska toplana“  u subotu, 15. avgusta počinje radove na rekonstrukciji Čitaj više »

DEO CENTRA BEZ ULIČNOG OSVETLJENJA

DEO CENTRA BEZ ULIČNOG OSVETLJENJA

Zbog havarije na podzemnim instalacijama javnog osvetljenja u ulici Kralja Aleksandra kod hotela Vojvodina, deo javnog osvetljenja u centru Grada neće biti u funkciji (deo ulice Kralja Aleksandra i Modene). Ekipe JKP Čitaj više »

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA DRAŽANA VUČIĆA

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA DRAŽANA VUČIĆA

U ponedeljak 17.08.2020. akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskoj plaži Štrand biće namenjena tridesetdvogodišnjem Dražanu Vučiću koji boluje od tumor melanoma u metastazi. Novac mu je poteban za lečenje i terapije u Istanbulu Čitaj više »

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U JANKA ĆMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U JANKA ĆMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ u ponedeljak, 17. avgusta  počinje radove na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Janka Čmelika broj 32, zbog čega će privremeno biti izmenjen režim saobraćaja u zoni radova, tako Čitaj više »

U PONEDELjAK KREĆE IZGRADNjA VRELOVODA NA JUGOVIĆEVU

U PONEDELjAK KREĆE IZGRADNjA VRELOVODA NA JUGOVIĆEVU

„Novosadska toplana“  od ponedeljka, 17. avgusta počinje radove na izgradnji vrelovoda do lokaliteta Jugovićevo.  Prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve, radovi će se izvoditi u produžecima ulica Lenke Dunđerski i Aleksandra Čitaj više »

 

CIKLUS “PODIJUM MLADIH”

Ciklus „Podijum mladih“

Lidija BOJINOVIĆ, violina

Natalija Mladenović, klavirski saradnik

Utorak, 23. januar, Gradska kuća, 20h

 

Program:

  1. S. Bach: Čakona iz Druge partite za solo violinu u d-molu
  2. Prokofjev: Sonata br. 2, op.94, u D-duru
  3. Dvořak: Romansa za violinu i klavir u f-molu, op. 11
  4. Wieniawski: Tema s varijacijama u a-molu, op. 15

 

Ulaz je SLOBODAN

 

***

Lidija Bojinović je rođena 1994. godine u Banjaluci. Godine 2012. upisuje studije violine na Akademiji umetnosti Univerziteta u Banjaluci, u klasi prof. Marije Misite (FMU), a nastavlja u klasi prof. Ivana Otaševića. Završni semestar osnovnih studija provodi na Konzervatorijumu „Đuzepe Tartini“ u Trstu, u sklopu programa „Erasmus+“, gde je imala prilike da pohađa nastavu i majstorske kurseve kod međunarodno priznatih pedagoga i uglednih solista iz Evrope. Osnovne studije potom završava kao student generacije, a za postignuti uspeh nagrađena je zlatnom značkom „Nikola Tesla“ Univerziteta u Banjaluci.

Godine 2016. upisuje master studije violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Florijana Balaža, koje nakon godinu dana završava s izuzetnim uspehom i najvišom ocenom.

Tokom školovanja Lidija Bojinović osvaja značajan broj nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Do sada je nastupala u Italiji (San Remo, Trst, Riva del Garda, Imperija), Sloveniji (Piran), Austriji (Beč, Grac), Srbiji (Beograd, Niš, Subotica, Požarevac, Sremska Mitrovica, Kragujevac), Bosni i Hercegovini i u Republici Srpskoj (Banjaluka, Gradiška, Doboj, Brčko, Prijedor, Mrkonjić Grad, Tuzla, Sarajevo). Član je Banjalučke filharmonije, Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti u Banjaluci, a 2017. i „Orkestra mira Bosne i Hercegovine“. Tokom školovanja i studija bila je stipendista Grada Banjaluke, Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske, kao i Fonda „Dr Milan Jelić“.

Trenutno je angažovana na Katedri za gudače Akademije umetnosti Univerziteta u Banjaluci.

 

Natalija Mladenović je rođena 1973. godine u Samari (Rusija). Sa sedamnaest godina je primljena na Moskovski Državni konzervatorijum “Čajkovski”, gde je studirala u klasama Larise Dedove, Irine Osipove i Jevgenija Malinjina. Diplomirala je 1996. godine s odličnim uspehom. Od iste godine živi i radi u Beogradu. Na Fakultetu muzičke umetnosti se zaposlila 1998. godine, kao umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente. Magistrirala je u klasi Nevene Popović, a trenutno je na završnoj godini doktorskih studija klavira pod mentorstvom red. prof. Lidije Stanković. Dobitnik je nagrada na međunarodnim takmičenjima “Petar Konjović” u Beogradu i “Rubinštajn” u Parizu.

Nastupala je s nekolicinom stranih i domaćih orkestara, a i sarađivala s mnogim istaknutim umetnicima (Jovan Kolundžija, Sreten Krstić, Ksenija Janković, Kiril Rodin, Aleksandar Buzlov, Mark Kope, Stefan Popov, Mineo Hajaši, Jurij Rević).

Angažovana je na Gudačkoj katedri u klasama Marije Špengler (vanr. prof.) i Ivane Aćimoski (red. prof.), sa kojom je imala i niz koncerata širom Srbije.

Od 2001. godine, redovno je angažovana kao oficijalni klavirski saradnik na takmičenju Muzičke omladine u Beogradu, u disciplinama violine i violončela.

Izvor: RTI FM Foto: Explore Novi Sad