VESELE VESTI IZ BETANIJE

VESELE VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 21.10.2020.godine u 07,00h do 22.10.2020.godine u 07,00h, rođeno je 29 beba. Dečaka 19 i devojčica 10. Čestitamo! Čitaj više »

JABUKA – IZUZETNOZDRAVA I NERETKO VEOMA ZAGAĐENA

JABUKA – IZUZETNOZDRAVA I NERETKO VEOMA ZAGAĐENA

Izreka “Jabuka na dan, doktor nije potreban” nije samo deo folklora. Smatra se da jabuke pomažu u prevenciji bolesti srca i krvnih sudova, a studije pokazuju da redovan unos može da smanji Čitaj više »

NAMIRNICE KOJE LOŠE UTIČU NA INTELIGENCIJU

NAMIRNICE KOJE LOŠE UTIČU NA INTELIGENCIJU

Da li instraga utiče na inteligencju. Ntricionisti smtraju da utiče, a napravili su I listu hrane kojom ćete definitivno smanjiti koefeicijent intligencije: ZAŠEĆERI PROIZVODI: dugoročna konzumacija šećera može da pogorša sposobnost pamćenja Čitaj više »

ŠKOLE “HIPOKRAT” I “SVETI NIKOLA” PRIKUPLjALI POMOĆ ZA SVRATIŠTE ZA DECU

ŠKOLE “HIPOKRAT” I “SVETI NIKOLA” PRIKUPLjALI POMOĆ ZA SVRATIŠTE ZA DECU

Učenici Srednje medicinske škole “Hipokrat” i Srednje škole “Sveti Nikola” organizovali su humanitarnu akciju za pomoć novosadskom Svratištu “Deca za decu”. Toj akciji pridružili su se i zaposleni. Školski pribor, sredstva za Čitaj više »

IZLOŽBA ONOGA PO ČEMU JE SVI PREPOZNAJU NA ROĐENDAN GALERIJE MATICE SRPSKE

IZLOŽBA ONOGA PO ČEMU JE SVI PREPOZNAJU NA ROĐENDAN GALERIJE MATICE SRPSKE

Galerija Matice srpske u petak obeležava 173. godišnjicu, proslavljajući rađanje ideje o osnivanju Muzeum Matice srpske i predstavlja izložbu Matrica Danila Vuksanovića. Izložba šalje više poruka – poštovanja prošlosti, važnost kreativnosti i Čitaj više »

 

KOJA SU PIĆA NOĆNA MORA ZA KONOBARE?

Potpuno je nebitno da li imate omiljeno piće koje volite uvek da pijete ili samo da eksperimentišete, mnogim konobarima nije uvek lako da ispune želje svih gostiju. Dok će se neke narudžbine stvoriti ispred vas za samo nekoliko sekundi, druge ćete morati da pričekate, a moglo bi se dogoditi da ste usput uspeli dobro da namučite svog konobara. Ovo su narudžbine od kojih se konobarima diže kosa na glavi: objasnili su za Mirror.

LONG ISLAND ICE TEA  (Hladan čaj Long ajlend): koktel koji se dobija mešanjem velikog broja sastojaka i oduzima mnogo vremena ni jednom konobaru neće biti drago da gubi vreme na njega, posebno ako te večeri ima gužvu. Sastoji se od četiri ili pet vrsta alkohola i jedan je od najkomplikovanijih za pravljenje.

MOJITO (Mohito): dobar deo konobara smatra da osoba koja je smislila ovaj koktel nije baš volela barmene, jer je zaista komplikovan, zahteva vremena i posle njega su vam ruke neverovatno lepljive. 

MARGARITA: nije komplikovan, ali zahtevaju da ih se duže trese, pa je ova narudžbina prilično siguran način  nerviranja, kako konobara (barmena), tako i ljudi koji čekaju na red za svoju narudžbinu.

TOČENO PIVO: ako ste mislili da sa točenim pivom ne možete pogrešiti i da ništa lakše od toga nema, raz,mislite opet. Ako točilac nije vešt, ili ako je gužva, očas posla se može stvotriti zastoj, pa samim tim i nervoza.

“IZNENADI ME”: ubedljivo najgora moguća narudžbina. Ne postoji iritantnija stvar od gosta koji odluku o narudžbi prepušta konobaru, naročito ako mu se posle njegov izbor ne svidi, pa traži da mu se donese nešto drugo.