PUŠTEN U RAD NOVI SEMAFOR KOD JODNE BANJE

PUŠTEN U RAD NOVI SEMAFOR KOD JODNE BANJE

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u ponedeljak, 10.08.2020. godine, novopostavljeni semafor na raskrsnici ulica Futoške i Nikole Tesle u 10 časova biti pušten u redovan rad, Čitaj više »

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI DOSTOJEVSKOG ZBOG RADOVA

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI DOSTOJEVSKOG ZBOG RADOVA

„Novosadska toplana“ u ponedeljak, 10. avgusta počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Dostojevskog kod broja 15 zbog čega će  privremeno biti zabranjen saobraćaj u delu ove ulice, tako Čitaj više »

LEPE VESTI IZ BETANIJE

LEPE VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 06.08.2020. u 07,00h do 07.08.2020.u 07,00h  rođeno je 19 beba u novosadskom porodilištu. Dečaka je rođeno 13 ,a devojčica 6. Čestitamo!     Čitaj više »

VRTIĆ PČELICA USKORO U NOVOM RUHU

VRTIĆ PČELICA USKORO U NOVOM RUHU

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji objekta vrtića ”Pčelica” PU ”Radosno detinjstvo” u Ulici Laze Kostića, vredni 50 miliona dinara, privode se kraju. Prilikom današnjeg obilaska, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je Čitaj više »

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA MARIJU JELIKIĆ

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA MARIJU JELIKIĆ

U ponedeljak 10.08.2020. akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskoj plaži Štrand biće namenjena osamnaestogodišnjoj Mariji Jelikić koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije.Mariji je neophodna operacija kuka koji je usled rasta i deformiteta Čitaj više »

 

U PANČEVU “ULICA ČAROLIJA”

U centru Pančeva otvorena je “Ulica čarolija”, u kojoj su predstavljeni gastronomski specijaliteti i stari zanati, a u večernjim satima posetioci mogu da uživaju u raznovrsnoj muzici, nastupima domaćih bendova i folklornih ansambala.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže: “Postavljene su brvnare prvi put u Pančevu, ima ih oko 10. Imamo dosta iznenađenja i naše lokalne konjare, svakodnevno se voze fijakeri…Imamo konstantno Deda Mraza koji je na Trgu Đorđa Vajferta. Ove godine tu su nam samo lokalni izlagači i udruženja, lokalni ugostitelji…Tu nam je i JKP “Zelenilo” koje promoviše svoje jelke i edukuje kako ih održavati.”

Manifestacija koja se ovde prvi put održava privlači pažnju Pančevaca. Posle skoro dve decenije Pančevo će imati i organizovan doček Nove godine upravo na ovom mestu u ulici Nikole Tesle.

“Trideset prvog očekujemo oko par hiljada posetilaca.Imaćemo tamburaški orkestar Čingrija i Laguna bend. To su sve lokalni bendovi. Nije bilo rasipanja budžeta ove godine,..S obzirom na to da je prvi put posle 20 godina, uradili smo skromnije, ali imaćem dešavanja u gradu.”

Ulica novogodišnje čarolije otvorena je do 1. januara, do kada će i ljubitelji gastronomskih specijaliteta, vina, piva i dobre muzike imati priliku da uživaju u sadržajima koje nudi.

Izvor: rtv.rs Foto: Medias.rs