PUŠTEN U RAD NOVI SEMAFOR KOD JODNE BANJE

PUŠTEN U RAD NOVI SEMAFOR KOD JODNE BANJE

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u ponedeljak, 10.08.2020. godine, novopostavljeni semafor na raskrsnici ulica Futoške i Nikole Tesle u 10 časova biti pušten u redovan rad, Čitaj više »

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI DOSTOJEVSKOG ZBOG RADOVA

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI DOSTOJEVSKOG ZBOG RADOVA

„Novosadska toplana“ u ponedeljak, 10. avgusta počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Dostojevskog kod broja 15 zbog čega će  privremeno biti zabranjen saobraćaj u delu ove ulice, tako Čitaj više »

LEPE VESTI IZ BETANIJE

LEPE VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 06.08.2020. u 07,00h do 07.08.2020.u 07,00h  rođeno je 19 beba u novosadskom porodilištu. Dečaka je rođeno 13 ,a devojčica 6. Čestitamo!     Čitaj više »

VRTIĆ PČELICA USKORO U NOVOM RUHU

VRTIĆ PČELICA USKORO U NOVOM RUHU

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji objekta vrtića ”Pčelica” PU ”Radosno detinjstvo” u Ulici Laze Kostića, vredni 50 miliona dinara, privode se kraju. Prilikom današnjeg obilaska, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je Čitaj više »

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA MARIJU JELIKIĆ

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA MARIJU JELIKIĆ

U ponedeljak 10.08.2020. akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskoj plaži Štrand biće namenjena osamnaestogodišnjoj Mariji Jelikić koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije.Mariji je neophodna operacija kuka koji je usled rasta i deformiteta Čitaj više »

 

PAKETIĆI ZA DECU KORISNIKA NARODNE KUHINJE

Član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić i pomoćnica gradonačelnika Ljiljana Koković posetili je objekat Narodne kuhinje u Futoškoj ulici i tom prilikom zajedno sa volonterima Crvenog krsta Grada Novog Sada uručili novogodišnje paketiće deci korisnika Narodne kuhinje.

Tradicionalnom akcijom „Jedan paketić – mnogo ljubavi” Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu je i ove godine obezbedila paketiće za decu korisnika Narodne kuhinje kako bi im ulepšala predstojeće praznike.

“Grad Novi Sad izdvaja sredstva za brojne programe socijalne zaštite koji imaju za cilj ublažavanje siromaštva, a jedan od njih su svakako i novogodišnji paketići za koje je Gradska uprava obezbedila sredstva u iznosu od 1,3 miliona dinara” – rekao je Tihomir Nikolić.

Sekretar Crvenog krsta Dragan Lazić je rekao da akcija „Jedan paketić-mnogo ljubavi” traje dugi niz godina s ciljem da se pomogne socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Crveni krst Novog Sada je, u okviru akcije „Jedan paketić-mnogo ljubavi”, u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu nabavio 1000 novogodišnjih paketića.

“Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima koji na ovaj način pokazuju svoju plemenitost, solidarnost i humanost obezbeđeno je još 300 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica” – rekao je Dragan Lazić i dodao da je u objektima Narodne kuhinje podeljeno 140 novogodišnjih paketića.

Izvor: rtv.rs Foto: rtv.rs