PUŠTEN U RAD NOVI SEMAFOR KOD JODNE BANJE

PUŠTEN U RAD NOVI SEMAFOR KOD JODNE BANJE

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u ponedeljak, 10.08.2020. godine, novopostavljeni semafor na raskrsnici ulica Futoške i Nikole Tesle u 10 časova biti pušten u redovan rad, Čitaj više »

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI DOSTOJEVSKOG ZBOG RADOVA

OD PONEDELjKA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI DOSTOJEVSKOG ZBOG RADOVA

„Novosadska toplana“ u ponedeljak, 10. avgusta počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Dostojevskog kod broja 15 zbog čega će  privremeno biti zabranjen saobraćaj u delu ove ulice, tako Čitaj više »

LEPE VESTI IZ BETANIJE

LEPE VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 06.08.2020. u 07,00h do 07.08.2020.u 07,00h  rođeno je 19 beba u novosadskom porodilištu. Dečaka je rođeno 13 ,a devojčica 6. Čestitamo!     Čitaj više »

VRTIĆ PČELICA USKORO U NOVOM RUHU

VRTIĆ PČELICA USKORO U NOVOM RUHU

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji objekta vrtića ”Pčelica” PU ”Radosno detinjstvo” u Ulici Laze Kostića, vredni 50 miliona dinara, privode se kraju. Prilikom današnjeg obilaska, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je Čitaj više »

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA MARIJU JELIKIĆ

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA MARIJU JELIKIĆ

U ponedeljak 10.08.2020. akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskoj plaži Štrand biće namenjena osamnaestogodišnjoj Mariji Jelikić koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije.Mariji je neophodna operacija kuka koji je usled rasta i deformiteta Čitaj više »

 

AMERIČKI POLICAJAC SPASIO DEČAKA OD DAVLJENJA NA BOŽIĆ

Američki policajac Aron Tompson probio je led na smrznutom jezeru i skočio u pomoć osmogodišnjem dečaku na Božić.

Narednik Tompson dobio je poziv za intervenciju na jezeru u Nju Harmoniju u Juti, gde je dečak upao u ledenu vodu dok je hvatao svog psa. Žena je videla samo ruku dečaka kako viri iz leda.
Tompson je na pres konferenciji prepričao kako je video dečaka da pluta ispod površine oko sedam metara od ivice jezera.
Tompson je rekao novinarima da je, kako je hodao dalje, “led postao deblji i nije mogao da ga razbije rukama”.
Zbog toga sam počeo da skačem gore – dolje kako bi se led razbio“, objasnio je. Zatim je zaronio do dna kako bi procenio dubinu i hladnoću vode, nakon čega je počeo da traži mališana. “Na vrhovima prstiju, plutajući u vodi sve do vrata… pomerajući ruke gore dole, znao sam da ću se pre ili kasnije sudariti s njim, i to je tačno ono što se dogodilo. Kada sam video njegovo lice, izvukao sam mu glavu iznad vode i pozvao hitnu pomoć“, rekao je hrabri policajac.
Dečak po imenu Džejson bio je u vodi oko 30 minuta, a kako je saopštila kancelarija šerifa okruga Vašington u sredu, dečak je trenutno u bolnici i oporavlja se.
Tompson je završio u bolnici zbog hipotermije i promrzlina. Iako ga kolege i zajednica slave kao heroja, kaže da priznanje zaslužuju i pripadnici hitne pomoći.
Izvor: 021.rs Foto: 021.rs