PRVI HUMANITARNI PONEDELjAK OVE SEZONE POSVEĆEN JE MALOJ JASINI

PRVI HUMANITARNI PONEDELjAK OVE SEZONE POSVEĆEN JE MALOJ JASINI

Sezona na Štrandu je počela, a sa njom počinje i akcija „Gradskog zelenila“ „Humanitarni ponedeljak“, koja ulazi u sedmu sezonu.  U ponedeljak 01.juna ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će Čitaj više »

DEO NOVOG NASELjA BEZ TOPLE POTROŠNE VODE

DEO NOVOG NASELjA BEZ TOPLE POTROŠNE VODE

“Novosadska toplana” obaveštava da danas,  od 9.30 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Kaće Dejanović 46, nema tople potrošne vode za objekte u sledećim ulicama: – Kaće Dejanović 17-23, Čitaj više »

ONLAJN REPERTOAR SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA DO 5.JUNA

ONLAJN REPERTOAR SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA DO 5.JUNA

U pozorište se i dalje ne može, a evo šta možete pogledati onlajn sa repertoara SNP-a u nardnom periodu. Link ka predstavi se postavlja u 14 časova i dostupan je 48 sata. Subota, Čitaj više »

OPERALIVE I BELLA CIAO OVOJ SEZONI OPERE SNP-a

OPERALIVE I BELLA CIAO OVOJ SEZONI OPERE SNP-a

Opera Srpskog narodnog pozorišta zaključiće 159. sezonu koncertom “OperAlive”,  i ujedno obeležiti više od dva meseca rada “na distanci”, večeras u 19 časova. Učestvovaće više od 40 muzičara, 20 članova hora, solisti, Čitaj više »

POČEO JE UPIS ĐAKA PRVAKA

POČEO JE UPIS ĐAKA PRVAKA

Na Portalu eUprava od danas je dostupan elektronski upis budućih đaka prvaka, a u Kancelariji za IT i elektronsku upravu kažu da je uvođenje te nove usluge zahtevalo povezivanje 1.200 osnovnih škola, Čitaj više »

 

ZA BOLJE ZDRAVLJE ZAGRLITE VAŠEG NAJBOLJEG PRIJATELJA

Ako dosta vremena provodite sa svojom najboljom prijateljicom obradovaće vas rezultati ovog istraživanja.

 

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Nortvestern pokazalo je da prijateljstvo pozitivno utiče na vaše zdravlje.

 

U ispitivanju je učestvovalo 50 ljudi, od toga je 31 osoba imala preko 80 godina, a 19 ih je bilo mlađeg uzrasta. Postavljena su im 42 različita pitanja o njihovoj sreći i blagostanju, a jedina razlika se videla u pitanjima oko prijateljstva gde su oni sa više prijatelja bili srećniji.

 

Otkriveno je kako neki stariji ljudi mogu na svojem odličnom zdravstvenom stanju da zahvale upravo prijateljicama.

 

Još jedno ranije istraživanje je potvrdilo kako prijateljstvo povoljno utiče ima na zdravlje. Autor istraživanja Villiam Šopik kaže kako prijatelje možemo birati pa samim tim biramo ko će uticati na nas i naše stanje, dok sa porodicom to ne možemo. Prijatelji utiču na naše raspoloženje, način razmišljanja, a nekad i na naše postupke. Bez prijatelja nam se povećava opasnost od srčanih bolesti, artritisa, dijabetesa i demencije.

Izvor: kurir.rs Foto: Impuls