PRVI HUMANITARNI PONEDELjAK OVE SEZONE POSVEĆEN JE MALOJ JASINI

PRVI HUMANITARNI PONEDELjAK OVE SEZONE POSVEĆEN JE MALOJ JASINI

Sezona na Štrandu je počela, a sa njom počinje i akcija „Gradskog zelenila“ „Humanitarni ponedeljak“, koja ulazi u sedmu sezonu.  U ponedeljak 01.juna ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će Čitaj više »

DEO NOVOG NASELjA BEZ TOPLE POTROŠNE VODE

DEO NOVOG NASELjA BEZ TOPLE POTROŠNE VODE

“Novosadska toplana” obaveštava da danas,  od 9.30 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Kaće Dejanović 46, nema tople potrošne vode za objekte u sledećim ulicama: – Kaće Dejanović 17-23, Čitaj više »

ONLAJN REPERTOAR SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA DO 5.JUNA

ONLAJN REPERTOAR SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA DO 5.JUNA

U pozorište se i dalje ne može, a evo šta možete pogledati onlajn sa repertoara SNP-a u nardnom periodu. Link ka predstavi se postavlja u 14 časova i dostupan je 48 sata. Subota, Čitaj više »

OPERALIVE I BELLA CIAO OVOJ SEZONI OPERE SNP-a

OPERALIVE I BELLA CIAO OVOJ SEZONI OPERE SNP-a

Opera Srpskog narodnog pozorišta zaključiće 159. sezonu koncertom “OperAlive”,  i ujedno obeležiti više od dva meseca rada “na distanci”, večeras u 19 časova. Učestvovaće više od 40 muzičara, 20 članova hora, solisti, Čitaj više »

POČEO JE UPIS ĐAKA PRVAKA

POČEO JE UPIS ĐAKA PRVAKA

Na Portalu eUprava od danas je dostupan elektronski upis budućih đaka prvaka, a u Kancelariji za IT i elektronsku upravu kažu da je uvođenje te nove usluge zahtevalo povezivanje 1.200 osnovnih škola, Čitaj više »

 

OBLACI KRVI ZAGAĐUJU MORE

Podvodni fotograf Taviš Kembel snimio je vrlo uznemirujući prizor u vodama blizu Britanske Kolumbije u Kanadi.

U vodu se ispušta ogromna količina krvi iz obližnje fabrike za preradu ribe, a zbog toga je u opasnosti i divlji losos koji živi nedaleko od obale.
Ovo je inače jedan od najlepših krajeva sveta, koji karakteriše čista voda, ali se čini da to više nije slučaj.
Ovo je strašno videti. U pitanju su čitavi ‘oblaci’ krvi koji se ispuštaju u zaliv Braun“, rekao je fotograf.
On je nekoliko puta ronio kako bi istražio šta se sve dešava u blizini fabrika za preradu lososa, prenosi Quartz.
U svoju odbranu, fabrika Braun Bej saopštila je da obavlja dezinfekciju otpadnih voda pre nego što ih izlije u zalivsku vodu.
Kada je fotograf odneo uzorke krvi na analizu, saznao je da sadrži opasni virus PRV koji dovodi do oštećenja srca i skeleta lososa.
Istakao je da ovi snimci nemaju za cilj da demonizuju fabrike, već da ukažu koliko čovečanstvo ne vodi računa o životnoj sredini i zaštiti vrsta.
Izvor: 021.rs Foto: Radio Sarajevo