BETANIJA – VESELE VESTI

BETANIJA – VESELE VESTI

U periodu od 25.01.2021.godine u 07.00h do 26.01.2021.godine u 07.00h, rođeno je 22 beba. Dečaka 11 i devojčica 11. Čestitamo! Čitaj više »

BETANIJA – VESELE VESTI

BETANIJA – VESELE VESTI

U periodu od 22.01.2021.godine u 07.00h do 25.01.2021.godine u 07.00h, rođeno je 52 bebe. Dečaka 23 i devojčica 29. Čestitamo! Čitaj više »

SESTRE NAPRAVILE KUĆICE ZA PSE LUTALICE

SESTRE NAPRAVILE KUĆICE ZA PSE LUTALICE

Nije retkost da se naše sugrađanke I sugrađani brinu o napuštenim i gradskim psima. Neki za to izvoje manje, a neki više vremena.  Sestre Violeta i Tijana Mutavdžić napravile su, recimo, deset Čitaj više »

IZLOŽBA POSVEĆENA KOSTI TRIFKOVIĆU U SNP-u

IZLOŽBA POSVEĆENA KOSTI TRIFKOVIĆU U SNP-u

Izložba “Trifković u fokusu savremene publike” biće otvorena u utorak, 26. januara u foajeima scena “Pera Dobrinović” i “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta. Autorka postavke je Ivana Koči, a otvaranje je u 14 Čitaj više »

PEŠAČKI SEMAFOR NA BULEVARU EVROPE

PEŠAČKI SEMAFOR NA BULEVARU EVROPE

Raskrsnica ulica Geri KArolja I Đorđa MAgaraševića sa Bulevarom Evriope dobiće pešački semafor, potvrđuje tender koji ne nedavno raspisao Grad Novi Sad. Na ovom mestu planira postavljanje semafora i uređenje raskrsnice kako Čitaj više »

 

POVEĆANA POTROŠNjA VODE ZBOG VRUĆINA

Visoke temperature, osum što su oterale ljude sa novosadskih uklica dovele su do toga da su potrošnja struje i vode rekordni. U Sbiji je prethodnih dana električna energija više trošena nego u zimsom periodu. Nema konkretnih podataka za utrošak struje u Novom Sadu, ali ima podataka vezanih za vodu  koja je uvećana za 15 odsto. Dnevno grad i prigradska naselja koja su na sistemu vodosnabdevanja troše oko 110 hiljada litara vode. Uprkos tome što sistem funkcioniše bez problema, iz Vodovoda apeluju da se voda troši racionalnije. Podatak više, prosečno domaćinstvo potroši oko 140 litara vode dnevno. Mala količina vode potroši se u kuhinji za spremanje jela, dok se veći deo potroši u toaletu. Jedna trećina potrošene vode u domaćinstvu završi u kanalizaciji. Za kupanje u kadi potrošimo između 150 i 180 litara vode, a za tuširanje je potrebno oko 40 litara. Iz vodovoda savetuju da jednom godišnje treba očistiti bojler od kamenca jer na taj način štedimo i vodu i struju. U baštu postavite bure i u njemu sakupljajte kišnicu koju ćete iskoristiti za zalivanje bašte ili sobnih biljaka, pa čak i za tuširanje. Voda deluje kao nešto čega će uvek biti i kao nešto što uzimamo zdravo za ngotovo, ali da li će zauvek biti tako?