BETANIJA – VESELE VESTI

BETANIJA – VESELE VESTI

U periodu od 25.01.2021.godine u 07.00h do 26.01.2021.godine u 07.00h, rođeno je 22 beba. Dečaka 11 i devojčica 11. Čestitamo! Čitaj više »

BETANIJA – VESELE VESTI

BETANIJA – VESELE VESTI

U periodu od 22.01.2021.godine u 07.00h do 25.01.2021.godine u 07.00h, rođeno je 52 bebe. Dečaka 23 i devojčica 29. Čestitamo! Čitaj više »

SESTRE NAPRAVILE KUĆICE ZA PSE LUTALICE

SESTRE NAPRAVILE KUĆICE ZA PSE LUTALICE

Nije retkost da se naše sugrađanke I sugrađani brinu o napuštenim i gradskim psima. Neki za to izvoje manje, a neki više vremena.  Sestre Violeta i Tijana Mutavdžić napravile su, recimo, deset Čitaj više »

IZLOŽBA POSVEĆENA KOSTI TRIFKOVIĆU U SNP-u

IZLOŽBA POSVEĆENA KOSTI TRIFKOVIĆU U SNP-u

Izložba “Trifković u fokusu savremene publike” biće otvorena u utorak, 26. januara u foajeima scena “Pera Dobrinović” i “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta. Autorka postavke je Ivana Koči, a otvaranje je u 14 Čitaj više »

PEŠAČKI SEMAFOR NA BULEVARU EVROPE

PEŠAČKI SEMAFOR NA BULEVARU EVROPE

Raskrsnica ulica Geri KArolja I Đorđa MAgaraševića sa Bulevarom Evriope dobiće pešački semafor, potvrđuje tender koji ne nedavno raspisao Grad Novi Sad. Na ovom mestu planira postavljanje semafora i uređenje raskrsnice kako Čitaj više »

 

MURAL KOD LIMANSKE PIJACE

Novi Sad postaje prepoznatljiv po muralima. Bilo zbog njihovog prefarbavanja, bilo zbog toga što ih je sve više. Tako je naš grad dobio još jedan još jedan mural. U pitanju je rad svetski priznatog umetnik muraliste. Čije je umetničko ime  Artez. U pitanju je čovek iz Srbije. On je oslikao zid zgrade kod Limanske pijace, preciznije na uglu Vojvođanske i Puškinove ulice..  U pitanju je treći mural iza koga stoji udruženja građana “Lančana reakcija”. Mural nazvan “Keep Growing” (Nastavi da rasteš) izabran je među 30-ak umetničkih ideja prijavljenih na konkurs udruženja građana”Lančana reakcija”. Ono što je veoma bitno, jeste da su sami stanari zgrade birali pobednika konkursa, odnosno, idejno rešenje koje će krasiti njihovu zgradu – i čitav kraj. Novac za iscrtavanje ovih murala “Lančana reakcija” prikuplja organizovanjem i održavanjem događaja na kojima se sakupljaju sredstva, ali i dobrovoljnim donacijama građana kojih je, kako ističu, sve više. Lepa vest je i da im se Tehnološki fakultet obratio sa namerom da svojim znanjem i tehnologijom zaštite ovaj mural za narednih deset godina.