PREKID U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE

PREKID U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE

Danas, 27. januara 2022. godine, od 12 časova, zbog radova na sanaciji havarije na vrelovodnoj mreži na uglu ulica Skerlićeve i Milana Vidakovića,prekinuta je isporuka toplotne energije za grejanje za objekte u Čitaj više »

PRIVREMENA IZMENA SAOBRAĆAJA

PRIVREMENA IZMENA SAOBRAĆAJA

Povodom istovremenog otvaranja dve izložbe u dva muzeja – Muzeju Vojvodine i Muzeju Grada Novog Sada, koje će ispričati jednu novu priču o Novom Sadu, povodom proslave Dana Grada 1. februara, privremeno Čitaj više »

POREMEĆAJ U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE ZA GREJANJE

POREMEĆAJ U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE ZA GREJANJE

Danas od 11:30 časova, zbog radova na sanaciji havarije na poveznom vodu GRS-TO „Istok“ doći će do poremećaja isporuke toplotne energije na konzumnom području Toplane „Istok“. Normalizacija se očekuje se u ranim Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 26.01.2022. godine u 07.00h do 27.01.2022. godine u 07.00h, rođena je 21 beba. Dečaka 7 i devojčica 14. Čestitamo! Čitaj više »

NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI VRTIĆA NA SAJLOVU

NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI VRTIĆA NA SAJLOVU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je gradilište novog vrtića Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na Sajlovu, ukupne površine 1765,85 m2. Vrtić će po završetku izgradnje moći da primi 250 dece, i to Čitaj više »

 

VUK I LUKA ČIŠĆENjEM KEJA POSLALI SVIMA PORUKU, A POSBNO SVOJIM VRŠNjACIMA

Novosađani Vuk i Luka, dvadesetdvogodišnjaci, ne ralikuju se od svojih vršnjaka, sem po jednom. Oni su u poslednjih nedelju dana četiri puta očistili kej od smeća koje je ostalo iza njihovih vršnjaka i ostalih koji se tamo nađu uveče. Prizor čistog Keja u jutarnjim satima zaprepastio je i radnike Gradske čistoće. Vuk i Luka su ovo uradili sa željom da pokažu svima kako se treba ophoditi prema svom mestu.  Na ideju su došli vrlo lako. Sve što je trebalo da urade bilo je da ujutru pogledaju na šta liči Kej, ali i osete smrad koji se njime širio. Hteli su da pokupe nešto smeća, ali su odmah shvatili da im čišćenje celog keja ne oduzima puno vremena. Kej su čistili četiri dana i za to potrošili dva sata dnevno. Kažu da su počeli da rade iz dokolice a poruka koju svima žele da uputeglasi: “Skloni svoje đubre kao u svom stanu”. Ova četiri dana čišćenja ne doživljavaju kao podvig, ali veruju da je to ljudima koji žive u okolinio značilo. Bravo za Vuka i Luku.