GRAD NOVI SAD SLAVI 275. ROĐENDAN SA PRIJATELjIMA

GRAD NOVI SAD SLAVI 275. ROĐENDAN SA PRIJATELjIMA

Povodom 1. februara, rođendana Novog Sada, gradonačelnik Milan Đurić zajedno je sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović bio domaćin prijema u Gradskoj kući delegacijama pobratimskih i prijateljskih gradova. – Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 31.01.2023. godine u 07.00h do 01.02.2023. godine u 07.00h, rođeno je 24 bebe. Dečaka 10 i devojčica 14. Čestitamo! Čitaj više »

U NOVOSADSKOM POZORIŠTU ODRŽANA SVEČANOST UOČI DANA GRADA

U NOVOSADSKOM POZORIŠTU ODRŽANA SVEČANOST UOČI DANA GRADA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanosti u Novosadskom pozorištu, koju povodom Dana grada Novog Sada, tradicionalno organizuje Gradska organizacija Saveza vojvođanskih Mađara. Upriličen je bogat kulturno-umetnički program, a prisutne na Čitaj više »

PRATEĆI PROGRAM IZLOŽBE UROŠ PREDIĆ – ŽIVOT POSVEĆEN LEPOTI I UMETNOSTI

PRATEĆI PROGRAM IZLOŽBE UROŠ PREDIĆ – ŽIVOT POSVEĆEN LEPOTI I UMETNOSTI

U okviru pratećeg programa izložbe Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti u petak, 3. februara u 19.00 sati održaće se predavanje Dakle, Vi ste taj Uroš Predić Olivere Skoko, istoričarke umetnosti Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 30.01.2023. godine u 07.00h do 31.01.2023. godine u 07.00h, rođeno je 22 beba. Dečaka 16 i devojčica 6. Čestitamo! Čitaj više »

 

BLOGERKA SE OTROVALA U ŽIVOM PRENOSU

Blogovi su postali veoma rasprtostranjena forma izražavanja, ali i lep način da se zaradi. Ljudi na svojim blogovima svašta rade, o svačemu pričaju i što-šta probaju. Tako se poznata kineska blogerka Žang otrovala se jer je greškom umesto aloje vere pojela agave amerikanu i to u živom prenosu na internetu. Ova nesrećna blogerka je prenosila, kako je nazvala, „aloje vera gozbu“, kako bi pratioce posavetovala o zdravstvenim dobrobitima sirove biljke. Međutim, Kineskinja nije shvatila da u stvari konzumira agave amerikanu, otrovnu biljku iz Meksika. Snimak emisije objavljen je na nekoliko kineskih vebsajtova. „Njam, njam, Ovo je sjajno“, kaže blogerka na početku, ali se njena reakcija ubrzo promenila. Ubrzo su joj usta utrnula, a grlo joj se upalilo. Prekinula je prenos uživo i otišla u bolnicu. Doktori su rekli da je imala sreće što je brzo stigla, jer su u protivnom posledice mogle da budu veoma ozbiljne. Agave amerikana ima nekoliko otrovnih jedinjenja u sebi. Njen sok sadrži rafide kalcijum-oksalata, kao i još neka jedinjenja koja izazivaju jake iritacije i otoke. Sve što je ova malerozna blogerka trebalo da uradi jeste da nauči kako izgleda kaktus aloje vera i ne bi bilo nikakvih problema. Uostalom, pogledajte kako je to izgledalo: