PREKID U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE

PREKID U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE

Danas, 27. januara 2022. godine, od 12 časova, zbog radova na sanaciji havarije na vrelovodnoj mreži na uglu ulica Skerlićeve i Milana Vidakovića,prekinuta je isporuka toplotne energije za grejanje za objekte u Čitaj više »

PRIVREMENA IZMENA SAOBRAĆAJA

PRIVREMENA IZMENA SAOBRAĆAJA

Povodom istovremenog otvaranja dve izložbe u dva muzeja – Muzeju Vojvodine i Muzeju Grada Novog Sada, koje će ispričati jednu novu priču o Novom Sadu, povodom proslave Dana Grada 1. februara, privremeno Čitaj više »

POREMEĆAJ U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE ZA GREJANJE

POREMEĆAJ U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE ZA GREJANJE

Danas od 11:30 časova, zbog radova na sanaciji havarije na poveznom vodu GRS-TO „Istok“ doći će do poremećaja isporuke toplotne energije na konzumnom području Toplane „Istok“. Normalizacija se očekuje se u ranim Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 26.01.2022. godine u 07.00h do 27.01.2022. godine u 07.00h, rođena je 21 beba. Dečaka 7 i devojčica 14. Čestitamo! Čitaj više »

NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI VRTIĆA NA SAJLOVU

NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI VRTIĆA NA SAJLOVU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je gradilište novog vrtića Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na Sajlovu, ukupne površine 1765,85 m2. Vrtić će po završetku izgradnje moći da primi 250 dece, i to Čitaj više »

 

BLOGERKA SE OTROVALA U ŽIVOM PRENOSU

Blogovi su postali veoma rasprtostranjena forma izražavanja, ali i lep način da se zaradi. Ljudi na svojim blogovima svašta rade, o svačemu pričaju i što-šta probaju. Tako se poznata kineska blogerka Žang otrovala se jer je greškom umesto aloje vere pojela agave amerikanu i to u živom prenosu na internetu. Ova nesrećna blogerka je prenosila, kako je nazvala, „aloje vera gozbu“, kako bi pratioce posavetovala o zdravstvenim dobrobitima sirove biljke. Međutim, Kineskinja nije shvatila da u stvari konzumira agave amerikanu, otrovnu biljku iz Meksika. Snimak emisije objavljen je na nekoliko kineskih vebsajtova. „Njam, njam, Ovo je sjajno“, kaže blogerka na početku, ali se njena reakcija ubrzo promenila. Ubrzo su joj usta utrnula, a grlo joj se upalilo. Prekinula je prenos uživo i otišla u bolnicu. Doktori su rekli da je imala sreće što je brzo stigla, jer su u protivnom posledice mogle da budu veoma ozbiljne. Agave amerikana ima nekoliko otrovnih jedinjenja u sebi. Njen sok sadrži rafide kalcijum-oksalata, kao i još neka jedinjenja koja izazivaju jake iritacije i otoke. Sve što je ova malerozna blogerka trebalo da uradi jeste da nauči kako izgleda kaktus aloje vera i ne bi bilo nikakvih problema. Uostalom, pogledajte kako je to izgledalo: