POBEDA GRAĐANA SRBIJE – SAKUPLjEN NOVAC ZA LEČENjE MALE ANIKE

POBEDA GRAĐANA SRBIJE – SAKUPLjEN NOVAC ZA LEČENjE MALE ANIKE

Na Fejsbuk stranici “Za Anikin dug i lep život” njeni roditelji su objaili više nego lepu vesti. Obavestili su sve da je akcija prikupljanja sredstava za lečenje ove devojčice uspela. Prenosimo objavu Čitaj više »

KOL CENTAR ZA STUDENTE U VREME TRAJANjA EPIDEMIJE

KOL CENTAR ZA STUDENTE U VREME TRAJANjA EPIDEMIJE

Studentski centar Novi Sad otvorio je kol centar koji će dok traje pandemija od 8 do 20 časova pomagati studentima koji zbog bolesti budu morali da ostanu u svojim sobama ili da Čitaj više »

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA NOVOG SADA

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA NOVOG SADA

U novosadskim bolnicama, prema poslednjim podacima, na lečenju je ukupno 542 pacijenta obolela od virusa korona. To je za pet pacijenata više nego u sredu i jedan više na respiratoru. U Kliničkоm Čitaj više »

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA U BORBI PROTIV KORONE

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA U BORBI PROTIV KORONE

Vlada Srbije je usvojila nove mere radi borbe protiv širenja epidemije korona virusa, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati njihovu primenu. Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće Čitaj više »

BETANIJA – VESELE VESTI

BETANIJA – VESELE VESTI

U periodu od 02.12.2020.godine u 07,00h do 03.12.2020.godine u 07,00h, rođeno je 18 beba Dečaka 10 i devojčica 8. Čestitamo! Čitaj više »

 

RUMA PRVA U SRBIJI U PROJEKTU ZA INKLUZIJU ROMA KROZ ZAPOŠLJAVANJE

Veća motivacija mladih Roma da poboljšaju svoje veštine i znanja, 90 mladih Roma i Romkinja koji su prošli obuku u različitim oblastima zapošljavanja i njih 30 koji su pohađali radnu praksu u lokalnim javnim preduzećima u Rumi, ali i unapređeni kapaciteti lokalnih aktera za sistematsko uključivanje Roma u Rumi, najznačajniji su rezultati projekta “Više iskustva za više mogućnosti” -Unapređenje socijalne inkluzije i zapošljivosti Roma u Rumi, koji su juče predstavljeni na završnoj konferenciji. Projekat je u okviru Evropske podrške inkluzivnom društvu prva u Srbiji pokrenula upravo opština Ruma u nameri da omogući zapošljavanje radno sposobnih Roma i time ih inkluzuje u zajednicu. U Srbiji ovakav vid zapošljavanja sprovodi delegacija Evropske unije u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. “Obezbeđivanje jednakih uslova za sve naše sugrađane kada je u pitanju njihovo zaposlenje treba da bude prioritet i zato se nadamo da će ovaj pilot projekat poslužiti kao primer dobre prakse u drugim opštinama u našoj zemlji u nameri da povećamo procenat zaposlenih, radno sposobnih Roma i Romkinja”, izjavila je Marijana Todorović, koordinator projekta.