POBEDA GRAĐANA SRBIJE – SAKUPLjEN NOVAC ZA LEČENjE MALE ANIKE

POBEDA GRAĐANA SRBIJE – SAKUPLjEN NOVAC ZA LEČENjE MALE ANIKE

Na Fejsbuk stranici “Za Anikin dug i lep život” njeni roditelji su objaili više nego lepu vesti. Obavestili su sve da je akcija prikupljanja sredstava za lečenje ove devojčice uspela. Prenosimo objavu Čitaj više »

KOL CENTAR ZA STUDENTE U VREME TRAJANjA EPIDEMIJE

KOL CENTAR ZA STUDENTE U VREME TRAJANjA EPIDEMIJE

Studentski centar Novi Sad otvorio je kol centar koji će dok traje pandemija od 8 do 20 časova pomagati studentima koji zbog bolesti budu morali da ostanu u svojim sobama ili da Čitaj više »

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA NOVOG SADA

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA NOVOG SADA

U novosadskim bolnicama, prema poslednjim podacima, na lečenju je ukupno 542 pacijenta obolela od virusa korona. To je za pet pacijenata više nego u sredu i jedan više na respiratoru. U Kliničkоm Čitaj više »

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA U BORBI PROTIV KORONE

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA U BORBI PROTIV KORONE

Vlada Srbije je usvojila nove mere radi borbe protiv širenja epidemije korona virusa, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati njihovu primenu. Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće Čitaj više »

BETANIJA – VESELE VESTI

BETANIJA – VESELE VESTI

U periodu od 02.12.2020.godine u 07,00h do 03.12.2020.godine u 07,00h, rođeno je 18 beba Dečaka 10 i devojčica 8. Čestitamo! Čitaj više »

 

ŠTA JE TO “HRANA A NE ORUŽJE”?

“Hrana, a ne oružje – Novi Sad” je novi kolektiv u našem gradu i biće predstavljen u sredu na Zajedničkoj veganskoj večeri u Omladinskom centru CK13. Konkretno, biće prestavljeni ideja, principi i rad, a svi koji to budu želeli moćiće da se priključe ili na bilo koji drugi način pomognu funkcionisanje kolektiva.  “Hrana, a ne oružje – Novi Sad (HNONS)” je kolektiv koji promoviše solidarno življenje i kreiranje slobodnog i održivog društva, što između ostalog uključuje i promovisanje veganstva iz ekoloških, etičkih i političkih razloga. Akcije kolektiva usmeravaju se na skupljanje odbačene hrane i njeno deljenje u centru Novog Sada svake nedelje. U pitanju je deo globalnog istoimenog pokreta “Food not Bombs” nastalog u Kembridžu, Masačusets, 1980. godine. Širom sveta aktivisti kolektiva HNO organizuju nenasilne direktne akcije prikupljanja, recikliranja i deljenja hrane na gradskim trgovima i parkovima, kao protest protiv militarizma, siromaštva, diskriminacije, kapitalizma i represije. Ako vas zanima o čemu se radi, priključite se pripremi hrane u sredu od 16 sati u Crnoj kući, a zajednička večera i predstavljanje kolektiva je u 20 sati.