POBEDA GRAĐANA SRBIJE – SAKUPLjEN NOVAC ZA LEČENjE MALE ANIKE

POBEDA GRAĐANA SRBIJE – SAKUPLjEN NOVAC ZA LEČENjE MALE ANIKE

Na Fejsbuk stranici “Za Anikin dug i lep život” njeni roditelji su objaili više nego lepu vesti. Obavestili su sve da je akcija prikupljanja sredstava za lečenje ove devojčice uspela. Prenosimo objavu Čitaj više »

KOL CENTAR ZA STUDENTE U VREME TRAJANjA EPIDEMIJE

KOL CENTAR ZA STUDENTE U VREME TRAJANjA EPIDEMIJE

Studentski centar Novi Sad otvorio je kol centar koji će dok traje pandemija od 8 do 20 časova pomagati studentima koji zbog bolesti budu morali da ostanu u svojim sobama ili da Čitaj više »

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA NOVOG SADA

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA NOVOG SADA

U novosadskim bolnicama, prema poslednjim podacima, na lečenju je ukupno 542 pacijenta obolela od virusa korona. To je za pet pacijenata više nego u sredu i jedan više na respiratoru. U Kliničkоm Čitaj više »

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA U BORBI PROTIV KORONE

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA U BORBI PROTIV KORONE

Vlada Srbije je usvojila nove mere radi borbe protiv širenja epidemije korona virusa, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati njihovu primenu. Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće Čitaj više »

BETANIJA – VESELE VESTI

BETANIJA – VESELE VESTI

U periodu od 02.12.2020.godine u 07,00h do 03.12.2020.godine u 07,00h, rođeno je 18 beba Dečaka 10 i devojčica 8. Čestitamo! Čitaj više »

 

SRPKINJA – HEROINA VELIKO RATA

Postoje delovi istorije našeg naroda o kome ne znamo puno. Na žalost jedan deo te istorije tiče se i Velikog rada, uprkos tome što se on dogodio relativno skoro. Ako želite da saznate nešto više o učešću Srbije u Prvom svetskom ratu dođite na izložbu i okrugli sto pod nazivom “Srpskinja – heroina Velikog rata”. Sve se dešava sutra u Matici srpskoj. Žene su odigrale veliku ulogu u ovom ratu, a svi mi to veoma malo znamo, ako se izuzme par herionia o kojima se malo više pisalo (pre svega od strane inostranih izveštača toga vremena). O izložbi će govoriti njen autor Dimitrije Vujadinović, a na okruglom stolu učestvuju: Dragana Bukumirović, publicista; prof. dr Vladislava Gordić Petković, Filozofski fakultet, Novi Sad; prof. dr Milena Dragičević Šešić, FDU, Beograd; Dušanka Marković, viši kustos Muzeja grada Novog Sada; dr Jasmina Milanović, naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju, Beograd; Prvoslav Plavšić, psiholog; Danica Radović, novinar;  prof.  dr  Svetlana Tomin, Filozofski fakultet, Novi Sad; Vladimir Čeh, Institut za istoriju oglašavanja, Beograd. Program će početi u 11 časova.