POBEDA GRAĐANA SRBIJE – SAKUPLjEN NOVAC ZA LEČENjE MALE ANIKE

POBEDA GRAĐANA SRBIJE – SAKUPLjEN NOVAC ZA LEČENjE MALE ANIKE

Na Fejsbuk stranici “Za Anikin dug i lep život” njeni roditelji su objaili više nego lepu vesti. Obavestili su sve da je akcija prikupljanja sredstava za lečenje ove devojčice uspela. Prenosimo objavu Čitaj više »

KOL CENTAR ZA STUDENTE U VREME TRAJANjA EPIDEMIJE

KOL CENTAR ZA STUDENTE U VREME TRAJANjA EPIDEMIJE

Studentski centar Novi Sad otvorio je kol centar koji će dok traje pandemija od 8 do 20 časova pomagati studentima koji zbog bolesti budu morali da ostanu u svojim sobama ili da Čitaj više »

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA NOVOG SADA

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA NOVOG SADA

U novosadskim bolnicama, prema poslednjim podacima, na lečenju je ukupno 542 pacijenta obolela od virusa korona. To je za pet pacijenata više nego u sredu i jedan više na respiratoru. U Kliničkоm Čitaj više »

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA U BORBI PROTIV KORONE

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA U BORBI PROTIV KORONE

Vlada Srbije je usvojila nove mere radi borbe protiv širenja epidemije korona virusa, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati njihovu primenu. Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće Čitaj više »

BETANIJA – VESELE VESTI

BETANIJA – VESELE VESTI

U periodu od 02.12.2020.godine u 07,00h do 03.12.2020.godine u 07,00h, rođeno je 18 beba Dečaka 10 i devojčica 8. Čestitamo! Čitaj više »

 

AKO IMATE PAPIRNU DOZVOLU NEMOJTE VOZITI DOK JE NE ZAMENITE

Do subote su važile stare papire vozačke dozvole. Ukoliko ih još niste zamenili niko vas neće kazniti, pod uslovom da ne vozite. Ali ako vozite  sa papirnom vozačkom dozvolom predviđene su kazne od 6.000 do 20.000 dinara, plus dva kaznena poena ako je prošlo manje od šest meseci od dana kada je dozvola istekla, dok ukoliko je duži period kazna je od 15.000 do 30.000 dinara, plus pet kaznenih poena i tri meseca zabrane upravljanja vozilom. Zamenite svoju vozačku dozvolu ako planirate da vozite, a to ćete uraditi tako što ćete u policijsku stanicu doneti staru dozvolu i, ako imate biometrijska dokumenta, popunićete jedan jedini  obrazac i sačekati sedam dana. Zahtev za izdavanje nove dozvole moguće je uputiti i onlajn, preko E uprave, ali za šta je potrebno da imate čipovanu ličnu kartu. Za izradu niove vozačke dozvole treba platiti: naknadu za troškove izrade od 255 dinara, naknadu za izdavanje vozačke dozvole od 621 i Republičku administrativnu taksu od 700 dinara.