OBILAZAK RADOVA NA PROŠIRENjU ZGRADE PIO FONDA

OBILAZAK RADOVA NA PROŠIRENjU ZGRADE PIO FONDA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišli su radove na proširivanju prostornih kapaciteta Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Čitaj više »

GRADONAČELNIK POSETIO PETROVARADIN

GRADONAČELNIK POSETIO PETROVARADIN

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević  posetio je porodično polјoprivredno gazdinstvo i rasadnik „Pavlović“ na Bukovačkom putu, i Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“ na Petrovaradinskoj adi, a potom je  obišao radove na asfaltiranju Ulice Božidara Čitaj više »

GRAD PLANIRA PRIŠIRENjE PARKING PEOSTORA NA DETELINARI

GRAD PLANIRA PRIŠIRENjE PARKING PEOSTORA NA DETELINARI

Porast broja stambenih jedinica na Detelinari doveo je i do rasta broja stanovnika i sve više vozila. Zbog toga će se na Bulevaru Evrope, na strani stambene zone Detelinara, i to na Čitaj više »

U SREDU BEZ TOPLE VODE SVI KORISNICI SA TOPLANE “ZAPAD”

U SREDU BEZ TOPLE VODE SVI KORISNICI SA TOPLANE “ZAPAD”

“Novosadska toplana” obaveštava da u  sredu, 3. juna, od 6 sati, zbog radova na zameni cirkulacionog postrojenja na Toplani „Zapad“, neće biti tople potrošne vode na toplotnom području Toplane „Zapad“ uključujući i Čitaj više »

NOVOSADSKA TOPLANA GREJE I PROIZVODI STRUJU

NOVOSADSKA TOPLANA GREJE I PROIZVODI STRUJU

Novo kogeneraciono postrojenje izgrađeno je na rekonstruisanom toplotnom izvoru ”Jug”. Reč je o investiciji vrednoj 4,2 miliona evra, a tim povodom JKP ”Novosadska toplana” posetio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. – Čitaj više »

 

ŠTA TREBA DA ZNATE O UPISU PRVAKA U OSNOVNE ŠKOLE

Upis prvaka za školsku 2017./2018. godinu počinje kao i do sada, 1. aprila. S obzirom na to da je toga dana subota, sve će zvanično krenuti u ponedeljak, 3.aprila. Upis se odnosi za devojčice i dečake rođene  između 1. marta 2010. i 28. februara 2011. Za upis je potrebno da roditelji prilože:

  • detetov izvod iz matične knjige rođenih
  • potvrdu od pedijatra da postoji psihofizička spremnost za polazak u prvi razred
  • potvrdu o prebivalištu
  • potvrdu od Predškolske ustanove da je dete završilo predškolski program

Upis traje do 31. maja, ali će taj rok najverovatnije biti produžen do kraja avgusta. Prva faza upisa u školu je u stvari evidentiranje dece. Posle toga, roditelji u skladu sa sopstvenim raspoloživim vremenom biraju termin za testiranje deteta, za koje su zaduženi školski pedagog ili psiholog.  Preporuka je da se deca upišu u školu kojoj teritorijalno pripadaju, i da se obrati pažnja na rokove za upis i kapacitete škole. U svakoj školi, prednost prilikom upisa imaće predškolci s teritorije koju pokriva određena škola, zatim mališani čiji brat ili sestra već pohađaju tu ustanovu, i na kraju deca koja ne pripadaju teritoriji škole. Škola je dužna da u određenom roku roditeljima pruži odgovor na pitanje da li ima mogućnosti da, u skladu s kapacitetima, upiše tu decu.