NOVE MERE U NOVOM SADU

NOVE MERE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obratio se predstavnicima medija nakon sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije, a povodom aktuelne epidemiološke situacije. On je naglasio da su postojali predlozi za uvođenje rigoroznijih mera, Čitaj više »

OKRUŽNI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE APELUJE DA SE POŠTUJU MERE “U SUPROTNOM NAM PRETI UVOĐENJE VANREDNOG STANJA”

OKRUŽNI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE APELUJE DA SE POŠTUJU MERE “U SUPROTNOM NAM PRETI UVOĐENJE VANREDNOG STANJA”

Najnoviji apel na građane da se pridržavaju mera zaštite u vreme pandemije stigao je iz Okružnog štaba za vanredne situacije Južnobačkog upravnog okruga. S obzirom na činjenicu da poslednjih dana imamo značajno Čitaj više »

GRADONAČELNIK UPUTIO SAUČEŠĆE PORODICAMA STRADALIH U POGONU FABRIKE “KOTEKS VISCOFAN”

GRADONAČELNIK UPUTIO SAUČEŠĆE PORODICAMA STRADALIH U POGONU FABRIKE “KOTEKS VISCOFAN”

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević upućuje najiskrenije saučešće porodicama radnika stradalih u požaru koji je danas u prepodnevnim časovima izbio u pogonu fabrike „Koteks Viscofan“ u industrijskoj zoni Sever. – Veoma me Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O POSETI KORISNIČKOM CENTRU

OBAVEŠTENJE O POSETI KORISNIČKOM CENTRU

U skladu sa epidemiološkom situacijom i u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19, Novosadska toplana nastavlja sa striktnim sprovođenjem svih preporučenih mera. S tim u vezi, poseta Korisničkom centru moguća je uz obavezno Čitaj više »

ZBOG RADOVA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U DELU KOPERNIKOVE ULICE

ZBOG RADOVA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U DELU KOPERNIKOVE ULICE

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u sredu, 8. jula 2020. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog šahta ispred objekta u Kopernikovoj ulici broj 57. Zbog pomenutih radova, prema Rešenju Čitaj više »

 

POČINJU DESETI ANTIĆEVI DANI

Danas tačno u podne, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada biće otvorena izložba pod nazivom “Prvih 10 godina”. Ovom izložbom zvanično će početi jubalrni 10. Antićevi dani. Izložbu će otvoriti član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić.  Tokom Antićevih dana, koji traju do petka,  u Kulturnom centru, dvorcu Eđšeg, Galeriji Rajka Mamuzića, Muzeju Grada Novog Sada i Gradskoj biblioteci održaće se niz kulturnih sadržaja, posvećenih Miroslavu Antiću i njegovom stvaralaštvu. 

Sutra će nagrada “Miroslav Antić” biti uručena prof. dr Bošku Suvajdžiću za zbirku pesama “Anima viva”. Odbor ove manifestacije pokrenuo je inicijativu da se novi gradski park, koji treba da se podigne kod Ranžirne stanice, nazove Park mladosti, a da centralno mesto u tom parku zauzme obeležje Plavom čuperku. Odbor “Antićevih dana” je odlučio da se ove godine dodele i zahvalnice najznačajnijim ljudima koji su inicirali da se manifestacija pokrene, a to su nekadašnji predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zoran Vučević, kao pokretač ideje o “Antićevim danima”, Raša Popov i Draško Ređep, dok će se zahvalnica posthumno dodeliti Brani Crnčeviću.

Inače, za Miroslava Antića se može reći da je jedan od naših najpopularnijih pesnika, kao i da njegova poezija odlično komunicira I sa čitacima u 21. veku. Dokaz za to je I podatak da njegove stranice na društvenim mrežama imaju skoro pola miliona pratilaca