POČELA JE GREJNA SEZONA U NOVOM SADU

POČELA JE GREJNA SEZONA U NOVOM SADU

 „Novosadska toplana“ od danas, u skladu sa spoljašnjim uslovima i režimom rada, započinje redovnu isporuku toplotne energije za grejanje. Tokom grejne sezone korisnici mogu podneti reklamacije Odseku za odnose s potrošačima na kvalitet Čitaj više »

NOVOROĐENE BEBE

NOVOROĐENE BEBE

U periodu od 22.09.2021. godine u 07.00h do 23.09.2021. godine u 07.00h, rođeno je 31 beba. Dečaka 17 i devojčica 14. Čestitamo! Čitaj više »

BICIKLE ZA NAJBOLjE UČENIKE NA SVETSKI DAN BEZ AUTOMOBILA

BICIKLE ZA NAJBOLjE UČENIKE NA SVETSKI DAN BEZ AUTOMOBILA

Svetski dan bez automobila Novi Sad je obeležio nizom aktivnosti. Na Trgu slobode organizovan je ”Poligon spretnosti” za najmlađe bicikliste, a nakon toga krenula je masovna promotivna vožnja do Štranda u kojoj Čitaj više »

OTKRIVENA SPOMEN PLOČA JELICI BELOVIĆ BERNADžIKOVSKOJ

OTKRIVENA SPOMEN PLOČA JELICI BELOVIĆ BERNADžIKOVSKOJ

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otkrivanju i osvećenju spomen – ploče Jelici Belović Bernadžikovskoj. Događaju su takođe prisustvovali predstavnici Kola srpskih sestara Eparhije bačke, Odbora za sprovođenje Odluke Čitaj više »

DEO CENTRA GRADA DO SUBOTE BEZ GREJANjA

DEO CENTRA GRADA DO SUBOTE BEZ GREJANjA

Danas, zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Đorđa Markovića Kodera broj 2, nema grejanja u sledecim objektima: Jovana Subotića 17-19 Trg Marije Trandafil 20-26 Vuka Karadžića 9-19, 14 Čitaj više »

 

ČUDESNA SUDBINA JEDNOG BUGARSKOG RADIJA

Javni bugarski radio BNR, prisiljen da zbog cene autorskih prava emituje muziku staru više od 70 godina. Radio BNR od početka ove godine emituje pesme Glena Milera i komade baroknog kompozitora Antonija Vivaldija jer zbog visokih cena autorskih prava može da emituje samo dela kompozitora umrlih pre više od 70 godina, kada ta dela postaju javno dobro. Iako su mu mnogi prognozirali tužan kraj, desilo se upravo suprotno. Ovaj radio je dobio više slušalaca, čak toliko da je postao treći najslušaniji radio u zemlji.

Radio je imao sudski spor sa udruženjem Mjuzikautor koje je tražilo poskupljenje autorskih prava za 250 odsto, odnosno na 500.000 leva (250.000 evra) godišnje. POsle promene muzičke koncepcije I prelaska na emitovanje samo onoga za šta se ne plaćaju autorska prava, Radio BNR je doživeo skok slušanosti za 20 odsto u januaru.  SAda su od njega slušanije samo dve private radio stanice sa nacionalnom pokrivenošću. Svi se sada trude da objasne ovu vrstu fenomena. Jedni smatraju da je princip jedno te isto počlčeo pomalo da smara slušaoce. Drugi misle da ljudi jednostavno vole promene, a treći zastupaju teoriju da slušanost ovog radija ima veze sa činjenicom da u Bugarskoj više od trećine stanovništva čine penzioneri. Da li je ovo samo trenutni hit ili će ovaj concept kod Bugara zaživeti na duže staze, to ćemo tek videti. Pardon, čuti.