POČELA JE GREJNA SEZONA U NOVOM SADU

POČELA JE GREJNA SEZONA U NOVOM SADU

 „Novosadska toplana“ od danas, u skladu sa spoljašnjim uslovima i režimom rada, započinje redovnu isporuku toplotne energije za grejanje. Tokom grejne sezone korisnici mogu podneti reklamacije Odseku za odnose s potrošačima na kvalitet Čitaj više »

NOVOROĐENE BEBE

NOVOROĐENE BEBE

U periodu od 22.09.2021. godine u 07.00h do 23.09.2021. godine u 07.00h, rođeno je 31 beba. Dečaka 17 i devojčica 14. Čestitamo! Čitaj više »

BICIKLE ZA NAJBOLjE UČENIKE NA SVETSKI DAN BEZ AUTOMOBILA

BICIKLE ZA NAJBOLjE UČENIKE NA SVETSKI DAN BEZ AUTOMOBILA

Svetski dan bez automobila Novi Sad je obeležio nizom aktivnosti. Na Trgu slobode organizovan je ”Poligon spretnosti” za najmlađe bicikliste, a nakon toga krenula je masovna promotivna vožnja do Štranda u kojoj Čitaj više »

OTKRIVENA SPOMEN PLOČA JELICI BELOVIĆ BERNADžIKOVSKOJ

OTKRIVENA SPOMEN PLOČA JELICI BELOVIĆ BERNADžIKOVSKOJ

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otkrivanju i osvećenju spomen – ploče Jelici Belović Bernadžikovskoj. Događaju su takođe prisustvovali predstavnici Kola srpskih sestara Eparhije bačke, Odbora za sprovođenje Odluke Čitaj više »

DEO CENTRA GRADA DO SUBOTE BEZ GREJANjA

DEO CENTRA GRADA DO SUBOTE BEZ GREJANjA

Danas, zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Đorđa Markovića Kodera broj 2, nema grejanja u sledecim objektima: Jovana Subotića 17-19 Trg Marije Trandafil 20-26 Vuka Karadžića 9-19, 14 Čitaj više »

 

PRELO U MUZEJU GRADA?

Da, i to je moguće. Muzej grada Novog Sada organizuje prvo u nizu “muzejskih prela”, a sve u okviruu izložbe “Hajde, brate, kupi svate – srpska svadba”. Sve se dešava sutra (utorak, 28.februar), a prelo će ujedno biti i priprema devojačke spreme. Devojačku spremu, ili štafir (haljina, noošnja) će pripremati sami posetioci muzeja.  Svi koji su zainteresovani da dođu na sutrađnje prelo mogu sa sobom da poneti neke davno započete radove (ako ih imaju). Deo materijala obezbediće Muzej, a moguće je doneti i nove predmete koji mogu biti deo štafira. Sakupljeni predmeti, na kraju ciklusa, biće poklonjeni devojci koja ima zakazano venčanje, a javi se na muzejski oglas. Muzejsko prelo biće prilika i za razgovor autora izložbe i posetilaca na temu svadbe i njima znanih svadbenih običaja, a sve prisutne očekuje i posebno iznenađenje u vidu gosta večeri. Prelo počinje u 19 sati i traje do do 21 u Zbirci stranih umetnosti, Dunavska 29.