POČELA JE GREJNA SEZONA U NOVOM SADU

POČELA JE GREJNA SEZONA U NOVOM SADU

 „Novosadska toplana“ od danas, u skladu sa spoljašnjim uslovima i režimom rada, započinje redovnu isporuku toplotne energije za grejanje. Tokom grejne sezone korisnici mogu podneti reklamacije Odseku za odnose s potrošačima na kvalitet Čitaj više »

NOVOROĐENE BEBE

NOVOROĐENE BEBE

U periodu od 22.09.2021. godine u 07.00h do 23.09.2021. godine u 07.00h, rođeno je 31 beba. Dečaka 17 i devojčica 14. Čestitamo! Čitaj više »

BICIKLE ZA NAJBOLjE UČENIKE NA SVETSKI DAN BEZ AUTOMOBILA

BICIKLE ZA NAJBOLjE UČENIKE NA SVETSKI DAN BEZ AUTOMOBILA

Svetski dan bez automobila Novi Sad je obeležio nizom aktivnosti. Na Trgu slobode organizovan je ”Poligon spretnosti” za najmlađe bicikliste, a nakon toga krenula je masovna promotivna vožnja do Štranda u kojoj Čitaj više »

OTKRIVENA SPOMEN PLOČA JELICI BELOVIĆ BERNADžIKOVSKOJ

OTKRIVENA SPOMEN PLOČA JELICI BELOVIĆ BERNADžIKOVSKOJ

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otkrivanju i osvećenju spomen – ploče Jelici Belović Bernadžikovskoj. Događaju su takođe prisustvovali predstavnici Kola srpskih sestara Eparhije bačke, Odbora za sprovođenje Odluke Čitaj više »

DEO CENTRA GRADA DO SUBOTE BEZ GREJANjA

DEO CENTRA GRADA DO SUBOTE BEZ GREJANjA

Danas, zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Đorđa Markovića Kodera broj 2, nema grejanja u sledecim objektima: Jovana Subotića 17-19 Trg Marije Trandafil 20-26 Vuka Karadžića 9-19, 14 Čitaj više »

 

“KILOMETAR ZA RADIVOJA” – UKLjUČI SE U AKCIJU, POMOZI DRAGANI I BORISLAVU DA ISTRĆE ULTRA MARATON

Dragana Srbulović, Novosađanka koji se rekreativno se bavi trčanjem i fitnesom. Motiviše je humanitarni rad i pokušava da to nekako spoji sa trčanjem. Borislav Bućan je iz Čerevića. Rekreativno se bavi trčanjem i biciklizmom. I on pokušava da spoji svoju strast sa humanitarnim radom. Dragana i Borislav trčanjem pomažu onima kojima je pomoć potrebna. A ovoga puta pomoć je potrebna Radivoju Šijaku, desetogodišnjem dečaku iz Kovilja. On je rođen kao zdrava beba, ali je trinaesti dan svog života doživeo kliničku smrt i od tog trenutka kreće njegova životna borba. Dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza, a onda ie pilepsija. Uprkos svakodnevnoj borbi kroz koju prolazi, Radivoje je veseo, nasmejan, borben i omiljen u svom odeljenju. Zahvaljujući humanim ljudima prikupljen je prvobitni iznos koji je bio neophodan za Radivoja i plaćanje tretmana matičnim ćelijama, posle čega je napravio prve korake i izgovorio prve reči.  Na žalost, to nije dovoljno, jer su mu potrebna još minimum dva tretmana kako bi mogao da stane na noge i bude kao i svi njegovi vršnjaci.  Radivojevi roditelji su nezaposleni, a njega sledeća transplantacija matičnih ćelija očekuje se u junu ove godine. Za to je potrebno 4500 evra. Suma nije velika, ali za Radojeve roditelje potpuno nedostižna.

 Zato su Dragana i Borislav odlučili da pomognu, onako kako najbolje umeju, trčanjem.  Naime, na ultra maratonu koji će biti održan u Beogradu 11. marta u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba “Eko marathon” iz Beograda biće održana humanitarna akcija “Kilometar za Radivoja”. Ultra marathon je sa disciplinama na 6h, 12h, 50km i 100km. Vremenski limit za završetak trke na 100km je 13h. Staza je kružna od 2km i sve se dešava na Adi Ciganliji. Dragana I Borislav pozivaju sve društveno odgovorne kompanije, firme, pa I pojedince da shodno svojim mogućnostima uzmu učešća u ovom nesvakidašnjem poduhvatu. A evo i kako:  visina donacije pokrovitelja iznosila bi u zavisnosti od broja zajedničkih pretrčanih kilometara. Nakon isteka vremenskog limita ili pretrčane dužine od 100km, organizator registruje pretrčanu kilometražu koja bi bila dostavljena sponzoru nakon završene trke. Cilj je da se prikupi što više od sume od 4500 evra koje su potrebne za sledeću transplantaciju malog RAdivoja. Dragana I Borislav bi na ultra maratonu nosili dres sa logom svih pokrovitelja koji bi bio istaknut na poleđini. Sve troškove izrade majica, prijave I odlaska na trku snosili bi sami Dragana i Borislav, tako da će kompletan iznos biti usmeren za Radivojevo lečenje, a da bi sve bilo potpuno transparentno oni će potpisati ugovor sa svakim pojedinačnim donatorom. Ako među vama ima zainteresovanih da pomognete lečenju  Ravivoja Šijaka kontaktirajte Draganu i Borislava što pre putem maila borislav.bucan@gmail.com .

radivoj-sijak