POČELA JE GREJNA SEZONA U NOVOM SADU

POČELA JE GREJNA SEZONA U NOVOM SADU

 „Novosadska toplana“ od danas, u skladu sa spoljašnjim uslovima i režimom rada, započinje redovnu isporuku toplotne energije za grejanje. Tokom grejne sezone korisnici mogu podneti reklamacije Odseku za odnose s potrošačima na kvalitet Čitaj više »

NOVOROĐENE BEBE

NOVOROĐENE BEBE

U periodu od 22.09.2021. godine u 07.00h do 23.09.2021. godine u 07.00h, rođeno je 31 beba. Dečaka 17 i devojčica 14. Čestitamo! Čitaj više »

BICIKLE ZA NAJBOLjE UČENIKE NA SVETSKI DAN BEZ AUTOMOBILA

BICIKLE ZA NAJBOLjE UČENIKE NA SVETSKI DAN BEZ AUTOMOBILA

Svetski dan bez automobila Novi Sad je obeležio nizom aktivnosti. Na Trgu slobode organizovan je ”Poligon spretnosti” za najmlađe bicikliste, a nakon toga krenula je masovna promotivna vožnja do Štranda u kojoj Čitaj više »

OTKRIVENA SPOMEN PLOČA JELICI BELOVIĆ BERNADžIKOVSKOJ

OTKRIVENA SPOMEN PLOČA JELICI BELOVIĆ BERNADžIKOVSKOJ

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otkrivanju i osvećenju spomen – ploče Jelici Belović Bernadžikovskoj. Događaju su takođe prisustvovali predstavnici Kola srpskih sestara Eparhije bačke, Odbora za sprovođenje Odluke Čitaj više »

DEO CENTRA GRADA DO SUBOTE BEZ GREJANjA

DEO CENTRA GRADA DO SUBOTE BEZ GREJANjA

Danas, zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Đorđa Markovića Kodera broj 2, nema grejanja u sledecim objektima: Jovana Subotića 17-19 Trg Marije Trandafil 20-26 Vuka Karadžića 9-19, 14 Čitaj više »

 

FILMSKE MUKE SKIJAŠA IZ VENECUELE (video)

Skijaš iz Venecuele Adrijan Solano postao je glavna vest sa Svetskog prvenstva u Lahtiju, ali ne zbog rezultata, jer je bio katastrofalan, već zbog puta u Finsku na takmičenje, od čega sasvim sigurno može da se napravi film. Sve je počelo kada je sredinom januara krenuo iz Venecuele na pripreme u Švedsku, na presedanju u Parizu zaustavila ga je francuska policija. Prvo su ga sumnjičili da je terorista, a potom da je ekonomski emigrant. Jednostavno mu nosu verovali da je skijaš iz Venecuele, jer tamo nema snega. Na kraju su ga deportovali u domovinu, a pošto potom nije imao dovoljno novca za novo putovanje bio je korak do odustajanja. Za njegovu priču čuli su u Finskoj i preko društvenih mreža su prikupili novac za kartu i put. Ovoga puta je izbegao Francusku I stigao u Finsku, ali samo nekoliko sati pre kvalifikacija na 10 kilometara. Nastupio je, ali je na polovini staze odustao. Nakon prvih 3,5 kilometara je imao više od pola sata zaostatka za vodećim.  U kvalifikacijama sprinta na 1,6 kilometara ipak je stigao do cilja. Skijaški stručnjaci su njegove nastupe označili kao najgore u istoriji tog sporta, ali je 22-godišnji Solano pobrao simpatije navijača širom sveta.Pogledajte kako je izgledalo takmičenje ovog maleroznog skijaša.